Wingate, Lisa

Lisa Wingate újságíró, író, több mint húsz regény szerzője.

Valós eseményeken alapuló, megindító regénye, az Elrabolt életek nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times és a USA Today sikerlistájára. A The Huffington Post a 2017-es év egyik legjobb regényének kiáltotta ki, a Goodreads olvasói pedig a 2017-es év legjobb történelmi regényének választották.

„A Foss gyerekek és az Árkádia történetét a képzelet porából és a Mississippi sáros vizéből gyúrtam. Noha Rill és a testvérei csak a könyv oldalain léteznek, maga a cselekmény azoknak az áldozatoknak a beszámolóin alapszik, akiket az 1920-as évektől egészen az 50-es évekig terjedő időszakban kisgyermekként szakítottak el a családjuktól.
Georgia Tann és a Tennessee-i Gyermekotthonok Egyesülete memphisi ágának igaz története bizarr és végtelenül szomorú dilemmát tár elénk. Semmi kétségem afelől, hogy a szervezet sok olyan gyermeknek szerzett meleg otthont, akiket a szüleik nem akartak vagy nem tudtak felnevelni. De sajnos arra is számos bizonyíték van, hogy gyermekek százait szakították el szerető szüleiktől minden valós indok nélkül, a törvényes eljárást mellőzve, és többségüket kétségbeesett családjuk soha többé nem látta viszont. Az érintettek beszámolói olyan szülőanyákról szólnak, akik évtizedeken át sóvárogtak eltűnt gyermekeik után, és arról is tudunk, hogy sok gyereket olyan családoknál helyeztek el, ahol elhanyagolták, molesztálták, bántalmazták vagy puszta tárgyként kezelték őket.” (Lisa Wingate)

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyve

20%
Lisa Wingate
Elrabolt életek

3699 Ft 2959 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok