Tovább olvasom

Durica Katarina

A rendes lányok csendben sírnak

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-06-05
Terjedelem: 316 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634334293
3 999 Ft3 199 Ft
Nincs készleten

KETTESÉVEL KÖNNYEBB – MINDEN MÁSODIK KÖNYV FÉL ÁRON!” vagy „20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A szerelmi szállal átszőtt regényben a 90-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának eseményei elevenednek meg.

A történet három nő életútján keresztül bontakozik ki, akik ugyanabban a nyolcemeletes panelházban laknak.

Júlia fodrászként dolgozik. Látszólag gondtalan életet él rendőr férjével és kisfiával, amikor váratlanul betoppan a szalonba András. Miközben a városban tombol a pokol, és fellángolnak a szlovák nacionalista érzések, az asszony magánéletében is eluralkodik a káosz. A nő, akinek egész addigi élete kötelezettségekkel és szorongással teli, felszabadultnak érzi magát a különleges vendég mellett. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, a szerelem ereje erősebb.

Hilda a Júlia alatti lakásban él. Külföldi továbbtanulásról és bulikról álmodozik, de mindez lehetetlen egy olyan városban, ami a helyi maffia megszállása alatt van.

A nyugdíjas Erzsi, a hetedikről, a tévésorozatokban keresi azt a boldogságot, ami egész életében elkerülte. Tehetetlenül nézi végig, ahogy Ricsi fiából véreskezű maffiózó lesz, és hogy a csallóközi álmos kisváros 1997-ben a rettegés szinonimájává válik.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Durica Katarina
Szlovákul szeretni
starsBetöltés...
Hol az otthon? Ahol a legjobb. Ahol a mobiltöltőd tartod. Ahol automatikusan csatlakozik a wifihez a net. Ahol a szomszéd visszaköszön. Ahová kora tavasszal elteszed a télikabátod. Ahol a januári árleszállításkor vásárolt karácsonyi díszeket tárolod a következő karácsonyig. Ahol jó az illat. Ahol a postaládán ott a neved. Ahol, ha eltéved valaki, útba tudod igazítani Durica Katarina regénye fordulatos időutazás, amelyből megtudhatjuk, milyen volt szlovákiai magyarnak lenni a 80-as években, majd felnőtt fejjel szembesülni a gyermekkor elhallgatott titkaival. Milyen előítéletek működnek ma is, és van-e feloldozás a múlt bűneire? Életképes lehet-e egy képzeletbeli és valós határokon átívelő szerelem? Petra egy...

3499 Ft 2799 Ft

Durica Katarina

Durica Katarina Pozsonyban született, és a nyolcvanas-kilencvenes években a Csallóközben töltötte gyerekkorát. A Nagyszombati Egyetemen tanult. 20 évesen Egyiptomba költözött fél évre, majd a következő években újra utazott. Összeadva évekig dolgozott arab országokban – Egyiptomban, Jordániában, Tunéziában és Törökországban. Tapasztalataiból és az ott megélt élményeiből született első regénye, a Szökés Egyiptomba, amely szlovák fordításban is megjelent és hónapokig vezette a sikerlistákat. Azóta Budapestre költözött, és sok tapasztalatot szerzett a nyugati világban is. Volt idegenvezető, egy szlovákiai magyar miniszter szóvivője, és éjszakai mozitakarító az Egyesült Államokban. Jelenleg újságíróként dolgozik, több hazai online lapnak tudósít, és magazinoknak ír. Második regénye, a Szlovákul szeretni már a Librinél jelent meg. Férje külpolitikai szakértő, két kisgyermeket nevelnek.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja