Tovább olvasom

Wingate, Lisa , Christie, Judie

Megtalált életek – Az Elrabolt életek című kötet alapjául szolgáló igaz történetek

starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2020-08-10
Terjedelem: 350 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634337430
3 999 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Az 1920-as évektől 1950-ig Georgia Tann gyerekeket bocsátott áruba a memphisbeli Tenessee Árvaházban. Több mint 5000 gyereket ajánlott fel örökbe fogadó szülőknek, eltitkolva előlük a tényt, hogy a gyerekek egy része egyáltalán nem árva, hanem erőszakkal vették el őket szegény családoktól, bajba került egyedülálló anyáktól, vagy egyszerűen olyan nőktől, akiknek azt hazudták, hogy gyermekük a szülés során meghalt.

Lisa Wingate valós eseményeken alapuló regénye, a világszerte több mint 2 millió példányban elkelt Elrabolt életek hívta fel a közvélemény figyelmét Tann szörnyűséges vállalkozására. Voltak, akik addig keveset vagy semmit nem tudtak örökbefogadásuk körülményeiről, és a regény révén döbbentek rá a megrázó valóságra. A kötet hatására sokan döntöttek úgy, hogy utánajárnak a gyökereiknek, és megkeresik a családjukat.

Judy Christie és Lisa Wingate ebben a kötetben tizenöt örökbefogadott történetét mutatja be. Megtudjuk, hogy a gyerekeket hogyan szakították el a családjuktól, és tanúi lehetünk, ahogy az addig testvér nélkül élő felnőttek életük utolsó éveiben találkozhatnak vér szerinti testvéreikkel. A legmegindítóbb pedig talán az, amikor a szereplők visszatérnek a tragikusan korrupt Tenessee Árvaházba, hogy együtt idézzék fel közös sorsukat.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Lisa Wingate
Elrabolt életek

starsBetöltés...

4399 Ft 3519 Ft

20%
Lisa Wingate
Eltűnt testvéreink könyve
starsBetöltés...

4999 Ft 3999 Ft

Wingate, Lisa

Lisa Wingate újságíró, író, több mint húsz regény szerzője. Magyarul olvasható kötetei: Elveszett barátok könyve, Megtalált életek

Szerzőfotó © Whitley Lind

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja