Nincs borító feltöltve ehhez a könyvhöz. :-(

Tovább olvasom

Margit Patrícia Eszter

A zsidó menyasszony


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-11-10
Terjedelem: 634 oldal

 

Súly: 646 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789633109199
3 599 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Dallos Saci látszólag tipikus Pozsonyi úti lány; nappal pszichológia szakra jár, éjjelente egy alternatív zenekar énekese, hol szerelmes, hol kiábrándult, felváltva keresi az Igazit és menekül előle. Leginkább azonban elveszettnek érzi magát élete díszletei között. Egy fájdalmas szakítás, szülei váratlan válása és egy elvetélt öngyilkossági kísérlet után Saci szeretné új alapokra helyezni az életét, de hit és gyökerek nélkül ez szinte lehetetlennek tűnik.

Ekkor lép be az életébe az ellenállhatatlanul karizmatikus Baruch Szimcha, muzsikus és vallási guru, akinek emelkedett elveivel ugyan nem fér össze a testi szerelem, de meghívja Sacit Izraelbe, hogy tanuljon az egyik jesivában. Saci izgalmas és újszerű spirituális utazásba kezd, felkutatja családja zsidó gyökereit, ám Baruchról hamarosan kiderül, hogy nem az, akinek mutatja magát. A terror árnyékából menekülő lánynak ismét új utat kell találnia önmagához, a világhoz, és elsősorban ahhoz a férfihoz, akivel mindez lehetséges

Margit Patrícia Eszter nagy sikerű regénye átdolgozott új kiadásban kerül az olvasók kezébe.
A zsidó menyasszony betekintést enged a kabbala világába, a gemátria titkaiba, a misztikum fátyla mögé, miközben nagyon is hús-vér főhősnője mintha csak köztünk keresné a számára elrendeltetett Férfit hiszen a misztikus tapasztalat nyelve gyakran a szerelem nyelve is.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Margit Patrícia Eszter

Patrícia, mikor nem ír, akkor is… Újságíró, s a tengerentúlról is magyar nőszervezeteket segít, miközben az Art Kibbutz nemzetközi művésztelep alapítója. A világjáró írónő, aki tanulmányai kapcsán élt holland- és franciaföldön, Jeruzsálemben és Cfáton is, egy családi látogatás után ragadt végleg New Yorkban. Mégis magyar írónak tartja magát, és fontosnak érzi, hogy a magyar irodalmi életben helyet kapjon az egyébként szokatlan vallásos tematika és narratíva is, a távolságtartó elbeszélőhöz képest egy “közelibb”, nőiesebb hangon szólva.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja