Tovább olvasom

Harris, Joanne

Az epertolvaj

starsBetöltés...

 

Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Megjelenés dátuma: 2019-09-13
Terjedelem: 436 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789636040345
4 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Húsz év telt el azóta, hogy a Csokoládé című regényben megismert bájos és életvidám Vianne Rocher és kislánya, Anouk letelepedett az apró francia faluban, Lansuenet-ben. Vianne azóta valódi otthonra lelt, Anouk pedig kirepült a családi fészekből, a csokoládébolt azonban a régi: Vianne és másodszülött lánya, Rosette ugyanúgy készítik a személyre szabott édességeket.
Az álmos falucska élete váratlanul ismét felbolydul, amikor Narcisse, az öreg virágárus meghal és egy szamócában gazdag erdőt hagy Rosette-re, írásbeli gyónását pedig a helyi plébánosra. Az örökséget más is meg akarja szerezni, a faluba pedig új lakó érkezik Morgane Dubois személyében, aki üzletet nyit Narcisse egykori virágboltjának helyén, a csokoládébolttal szemközt.
Morgene éppen olyan karizmatikus és varázslatos nő, mint Vianne, az új üzlet pedig már-már hátborzongató módon éppen olyan mágikus erővel vonzza az embereket, mint annak idején a csokoládébolt…
Joanne Harris érzelmekben, színekben és hangulatokban gazdag regénye méltó a Csokoládé sorozat eddigi darabjaihoz: összetett és magával ragadó történet barátságról, kapzsiságról, bosszúról, múltbeli vétkekről és titkokról.

 

Joanne Harris (1964) angol apa és francia anya gyermekeként látta meg a napvilágot Yorkshire-ben. Cambridge-ben tanult középkori és modern nyelvészetet, majd később franciatanárként helyezkedett el. A világhírt a Csokoládé című film hozta el számára: a regényéből forgatott, Juliette Binoche és Johnny Depp főszereplésével készült filmet Oscar-díjra is jelölték.

Megjelent regényei: Csokoládé, Szederbor, Ötnegyed narancs, Partvidékiek, Szent bolondok, Urak és játékosok, Csokoládécipő, Rúnajelek, Bársony és keserű mandula, Aludj kislány, Kékszeműfiú, Csokoládés barack, Egész évben karácsony, A St. Oswald fiúiskola.

Kategória:

„A szamócás erdő ettől fogva a kedvenc helyem lett. Nyáron gyümölcsöt szedtem, fel-alá szaladgáltam a fasorral szegélyezett úton, ősszel makkot gyűjtöttem, a hátamon fekve a széttáruló ágak között az eget bámultam. Tavasszal ibolyát szedtem, és a folyóparton medvehagymát. Télen alagutat építettem a szederdombok alatt, és egész évben figyeltem a kutat, hallgattam a lélegzést, és olykor beejtettem egy pénzt vagy egy követ a vízbe, és belesuttogtam a sötétségbe. Ezért nem lepett meg igazán, amikor Maman elmesélte, hogy Narcisse rám hagyta a szamócás erdőt, a kőkört meg a kívánságkutat. Mert abban az erdőben egy történet van, s Narcisse szeretné, ha megismerném. Maman mindig azt mondja, hogy a történetek tartanak minket életben. A történetek, amelyeket az emberek mesélnek, és amelyek szétszóródnak, mint bogáncspihe a szélben. Maman szerint a történetek maradnak csak, amikor már nem vagyunk, miközben a hideg északi szél, az olvadó hó hangját túlharsogva, gyászos dalt énekel.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Joanne Harris
Partvidékiek

3699 Ft 2959 Ft 20%


starsBetöltés...
Ötnegyed narancs

3499 Ft 2799 Ft 20%


starsBetöltés...
Joanne Harris
A St. Oswald fiúiskola

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Joanne Harris
Csokoládé

3499 Ft 2799 Ft 20%

A szerkesztő ajánlja