Orringer, Julie

Julie Orringer (1973) magyar származású amerikai író. A Cornell Universityn tanult, majd olyan rangos amerikai egyetemeken oktatott, mint a Columbia, a Princeton vagy a Stanford, írásai pedig elismert folyóiratokban és gyűjteményes kötetekben jelentek meg. Első kötetét, a magyarul Hogyan lélegezzünk a víz alatt címmel olvasható novellásgyűjteményt 2003-ban adták ki. A nemzetközi sikert a Láthatatlan híd című regény hozta meg számára, amelyben holokausztot túlélő magyar nagyszüleinek állít emléket. Legújabb regénye, az Üldözöttek gyűjteménye, szintén a II. világháborúban játszódik, központi szereplője pedig Varian Fry, akiről Michael Chabon amerikai író úgy nyilatkozott, „apró, ám annál világosabb fénysugár volt a sötétség birodalmában.”

Annyira tudok magyarul, hogy ne vesszek el az országban. Be tudok vásárolni a boltban, tudok rendelni az étteremben, és egészen egyszerű beszélgetéseket is tudok folytatni. Sok magyar kifejezést éppen a könyv írása közben tanultam meg. Mivel úgy nőttem fel, hogy magyarul beszéltek a körülöttem, ha elkezdenék tanulni, valószínűleg könnyen megtanulnám a nyelvet. Ahogy a nagyszüleim beszéltek hozzám magyarul, az nagyon szeretetteli volt. „Jaj de gyönyörű édes kislány” ilyesmit hallottam sokat.

A szerző könyvei

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok