Segal Viktor

1968-ban született, Budapesten, többgenerációs jogász családban. A főzés és a gasztronómia iránti szenvedélyét korán felfedezte, így tanulmányai után egyértelmű volt, hogy ez lesz a választott hivatása. Az alapképzést követően tizenhárom évig dolgozott külföldön, többek között Tel Avivban, Lyonban és Amszterdamban, 2001-ben költözött vissza a családjával Budapestre. Pályája során mindig olyan országokban, éttermekben és emberek mellett dolgozott, akik és amelyek nagy hatással voltak mai gasztronómiai filozófiájára. A nemzetközi környezet és a kultúrák sokszínűsége ma is rendkívül fontosak számára, rendszeresen utazik, és ez jelentős mértékben meghatározza főzési stílusát. A fényképet Acsai Miklós készítette.

Két egymástól látszólag távol álló íz, vagy alapanyag összhangjának megtalálása a munkám egyik legfontosabb eleme és motivációja. Nálam a csokoládé kínai ötfűszerkeverékkel, az édesburgonya korianderrel, az édeskömény fehércsokoládéval találkozik. Megfelelő arányérzékkel semmi nem lehetetlen.

A szerző könyve

20%
Piknik
Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb chefje és gasztronómiai tanácsadója ezúttal a nagyközönséget veszi célba. A Piknik az élet apró örömeit, az együttlét örömét dicséri, és ehhez kínál egyszerűen, legfeljebb 20 perc alatt elkészíthető hideg és meleg ételeket, italokat. A városi piknikelés, a kirándulás, a grillezés és a balatoni, illetve tengerparti pihenés témája köré rendezett receptek kivétel nélkül egészséges ételeket mutatnak be, a helyi alapanyagok, idényzöldségek és -gyümölcsök használatára buzdítanak. A Piknik számos vegetariánus ételt is ajánl, horvátországi fejezetében pedig ötleteket kínál a tenger gyümölcseinek beszerzésére és egyszerű elkészítésére.

5990 Ft 4792 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok