Nábrády Mária

Tanár, pszichológus, családterapeuta. Tanári végzettségét az ELTE Természettudományi Karán 1975-ben, pszichológus diplomáját az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1984-ben szerezte. Képesített tranzakcióanalitikus pedagógiai területen 1999 óta, 2008 óta TA kiképző. Ph.D. fokozatát a Debreceni Egyetemen 2001-ben kapta. Dolgozott a gyermekvédelemben, tanított egyetemen, főiskolán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docenseként vonult nyugdíjba. A Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület volt titkára, 1998 és 2006 között delegátusként ő képviselte az egyesületet az Európai Tranzakcióanalitikus Egyesületben. 2006 és 2011 között az Egyesület elnöke volt. Felsőoktatásban végzett munkájában helyet kap a TA népszerűsítése, rendszeresen tart 101-es kurzusokat speciális kollégium formájában. 2011-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen beindította a Tranzakcióanalízis posztgraduális képzést.

Lehet-e elfogulatlanul igazat mondani a hazugságról? Az ember állandóan hazugságba ütközik, bármennyire is el akarja kerülni. Ahogyan visszaemlékszem, világéletemben arra tanítottak, hogy a hazugság csúnya dolog, mindig őszintének kell lennünk

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok