Tovább olvasom

Oplatka András

Zenekar az egész világ

A karmester Fischer Ádám

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-09-02
Terjedelem: 268 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634336112
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Szimfonikus vagy kamarazenekar, olasz opera vagy bécsi klasszikus, Wagner vagy Haydn – Fischer Ádám, a legendás karmester élettel tölti meg a zenét, miközben nem feledkezik meg magáról a világról sem, ahol ez a zene szól. Fischer meggyőződéssel állítja, hogy a zenekarokon belül kis léptékben ugyanazok a frontvonalak húzódnak, és ugyanazok a hullámmozgások jönnek létre, mint a társadalomban, s a viszonyok egy-egy zenekaron belül miniatűr formában hűen leképezik mindennapi világunkat.

Napjaink egyik legkeresettebb karmestere zenészcsaládba született Budapesten, s már fiatalon Hans Swarowsky mesterosztályába került a Bécsi Zeneakadémián. Oplatka András életrajzi kötetében a világhírű művész karrierjét követi végig, s eközben nem csupán egy lenyűgöző pályakép és életszemlélet bontakozik ki előttünk, de a 20. századi magyar és európai történelemről is átfogó képet kaphatunk.

Kategória:

„A muzsika összehozza az embereket, minket pedig arra kötelez, hogy hallassuk azok hangját, akik nem tudnak magukért kiállni.”
Fischer Ádám

Oplatka András

Oplatka András történész, író, újságíró. Az 1956-os forradalom után családjával Svájcba emigrált, majd a hatvanas évek végén a Neue Zürcher Zeitung munkatársa lett. Cikkeiben sokat foglalkozott Magyarország helyzetével és demokratikus átalakulásával. A számtalan általa jegyzett kötet közül talán Széchenyi Istvánról szóló életrajza a legismertebb. Németh Miklósról szóló könyve 2014-ben jelent meg a Helikon Kiadó gondozásában.

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja