Tovább olvasom

Belton, Catherine

Putyin emberei

Hogyan szerezte vissza a KGB az országot, és gyűrte maga alá a Nyugatot

starsBetöltés...

 

Fordította: Bujdosó István
Megjelenés dátuma: 2022-05-16
Terjedelem: kb 600 oldal

 

Méret: 152 x 226 mm
ISBN: 9789634339410
6 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

Vlagyimir Putyin Oroszországa az elmúlt években összehangolt akciók egész sorozatát indította azzal a céllal, hogy kiterjessze a hatalmát és meggyengítse a Nyugatot – elég csak az amerikai választások befolyásolására, a szélsőséges politikusok támogatására vagy az Ukrajnában zajló háborúra gondolni.

De hogyan kezdődött mindez, és kik állnak a folyamatok hátterében?

A Putyin emberei az orosz elnök szűk körének eddig ismeretlen történetét beszéli el: hogyan élte túl a KGB-hez köthető csoport a Szovjetunió összeomlását, miként tett szert óriási vagyonokra, nyerte vissza pozícióját, és milyen események hatására vált először az orosz, majd a világpolitika megkerülhetetlen tényezőjévé.

A szerzőnek, Catherine Beltonnak sikerült eljutnia az elmúlt húsz év legfontosabb kulcsfiguráihoz, az egykori bennfentesekhez, akik jól tudják, mi zajlik a Kreml áthatolhatatlannak tűnő falai mögött. Az ő beszámolóik alapján egy kegyetlen, pókháló finomságú rendszer rajzolódik ki, amely embereket emelhet a magasba vagy taszíthat a mélybe, dollármilliókat tüntethet el nyomtalanul, és egész nemzetek sorsát alakíthatja a saját érdekei szerint.

Belton egyedülálló részletességgel megírt munkája dermesztően izgalmas összefoglaló, amely segít megérteni, milyen erők formálják korunk legjelentősebb politikai változásait.

„Belton nagyszabású művéből kiváló Netflix-sorozatot lehetne írni. Hátborzongatóan különleges tabló a modern Oroszországról, amelynél aligha írtak jobbat az elmúlt harminc évben.”

Peter Frankopan, Financial Times

Belton, Catherine

Catherine Belton író, újságíró, a Reuters oknyomozó munkatársa. Korábban a Financial Times moszkvai tudósítójaként dolgozott, és sokáig a Moscow Times és a Business Week számára írt anyagokat Oroszországról. 2008-ban a British Press Awardson felkerült az év legjelentősebb üzleti újságíróinak listájára. Első könyvét, a Putyin embereit többek közt a Times, a Sunday Times, a Daily Telegraph, az Economist és a Financial Times is az év könyvének választotta. Londonban él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja