Tovább olvasom

di Robilant, Andrea

Ősz Velencében

Ernest Hemingway utolsó szerelme

starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2019-09-02
Terjedelem: 452 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634335511
3 699 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1948 őszén Hemingway és negyedik felesége Velencébe látogatnak, hogy helyrehozzák megromlott kapcsolatukat. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek: a jól ismert, csaknem ötvenéves író egy vadkacsavadászaton első látásra beleszeret a még középiskolás velencei lányba, Adriana Ivancichba. A kacér és elbűvölő fiatal lány lángra lobbantja Hemingwayben az évek óta már csak pislákoló alkotói energiát.

Andrea di Robilant ennek a különös és beteljesíthetetlen szerelemnek ered a nyomába. Bepillantást nyerhetünk Hemingway tépelődéseibe, és megtudhatjuk, milyen árat fizetett Adriana azért a néhány évért, amelyet a sikeres író közelében töltött. Mindeközben valódi műhelytitkok is feltárulnak, hiszen A folyón át a fák közé és Az öreg halász és a tenger világhírű kézirataiban egyaránt felsejlik Adriana alakja.

Hemingway utolsó szerelmének igaz története azt bizonyítja, hogy az élet gyakran jobb történeteket ír a képzeletnél.

 

„Ritka, hogy egy szerelmi történet ilyen közvetlen meghittséggel emelkedjen ki a történelem lapjairól. A hatása lenyűgöző.”
Vogue

di Robilant, Andrea

 

Andrea di Robilant 1957-ben született Olaszországban. A Columbia Egyetemen tanult, ahol a nemzetközi kapcsolatok területén folytatott tanulmányokat. Fő kutatási területe Velence. Rómában él, ahol egyebek mellett a La Stampa című újság munkatársaként dolgozik. Az Ősz Velencében az ötödik könyve.

Kredit © Andrea Pattaro

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja