Tovább olvasom

Murinai, Angela

Mikor feltámad a szél – Megrendítő történet arról, hogyan élheti túl egy anya a gyermeke elvesztését


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-06-10

 

ISBN: 9789634338550
3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Hogyan lehet megbirkózni az egyik legnagyobb veszteséggel, amely érhet bennünket, a gyermekünk elvesztésével? Mit tehet egy anya, hogyan élhet tovább tátongó sebbel a lelkén?

Angela Murinai három kamasz fiával nyaral a csodálatos Gozo szigetén, amikor legidősebb gyermekét elsodorja egy áramlat és belefullad a tengerbe. Miközben megrendülve olvashatjuk az anya küzdelmét a gyásszal, nyomon követhetjük az életben maradt testvérek lelki tusáit, kirajzolódik egy erős asszony figurája, aki bántalmazó apja, elnyomott anyja és elhidegülő férje mellett egyedül kell, hogy viselje az irtózatos terheket, amelyeket az élet kiszabott rá.

A Mikor feltámad a szél mindannyiunkat megtanít arra, hogy értékeljük a pillanat megismételhetetlen szépségét, és hogy miként hozzuk ki a lehető legjobbat a bennünket ért sorscsapásokból.

A Libri Könyvkiadó SAJÁT SZOBA KÖNYVEK sorozata olyan személyes, női perspektívából elbeszélt történeteket gyűjt egybe, amelyek témájuk súlyosságával és keresetlen őszinteségükkel megrendítenek és továbbgondolásra késztetnek minden olvasót.

Kategória:

„Úgy volt a szobája, ahogy hagyta, én pedig nem tudtam, innen hogyan tovább. Hogyan nyúljak a dolgaihoz, hogyan tartsam tiszteletben a titkait? Mi az, ami rám tartozik, és mi az, ami nem? Aztán arra jutottam, mindez nem számít már. Nincs már olyan, amin megütköznék, amiért haragudnék, ami elfogadhatatlan volna nekem. Bármire is bukkanok a fiókok mélyén, az semmit sem változtat a szeretetemen. Talán volt olyan, amit életében elrejtett volna, de mostantól semmi, de semmi nem számít azon kívül, hogy nincs már itt. Pakolászni kezdtem csak azért, hogy megérinthessem a dolgait."

Murinai, Angela

Angela Murinai a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán diplomázott, majd néhány évig tanítóként dolgozott. 2014 óta írja Gumiszoba című blogját, ahol közéleti kérdésekkel, nőpolitikával, társadalomkritikával foglalkozik. 2018-ban két fiával Németországba költözött, és azóta is ott él.

2016-ban egy családi nyaralás során balesetben elveszítette legidősebb, akkor 18 éves fiát. Négyévnyi gyász után döntött úgy, hogy megírja azokat az érzéseit, melyekkel azóta is együtt él. A Mikor feltámad a szél egyszerre szól veszteségről, családról, gyökerekről és örökségről, elmúlásról és túlélésről.

 

kredit: © Murinai Ákos

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja