Tovább olvasom

Harmon, Amy

Csak a szél tudja – Ha szerelemről van szó, az idő nem lehet akadály


starsBetöltés...

 

Fordította: Horváth Viktor; Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2023-04-17
Terjedelem: 564 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636042769
4 999 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Anne Gallagher fájdalmas kötelességének tesz eleget. Írországba tart, hogy imádott nagyapja hamvait ott helyezze végső nyugalomra. Anne-t kislányként elbűvölték a nagypapa történetei az óhazáról, ahol most szinte beszippantják az emlékek, és visszarepítik az időben.

1921-ben Írország véres testvérháború felé sodródik. Amikor Anne feleszmél, sérült, zavart, és nem tudja, hol van, mégis biztonságban érzi magát dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt, aki egy furcsamód ismerős fiú gyámja. Összetévesztik a fiú rég eltűnt anyjával, és Anne elfogadja új személyiségét, mert meggyőződése, hogy az asszony eltűnése összefügg vele. Ahogy egyre nő az országban a feszültség, Thomas csatlakozik a függetlenségért vívott harchoz, és Anne-t is magával sodorja a történelem vihara. Válaszút előtt áll: lemondjon-e korábbi életéről a szerelemért, amelyről nem hitte, hogy valaha is rátalál?

Amy Harmon regényében az ír történelem tragikus történelmi korszaka és egy különleges szerelem története elevenedik meg magával ragadó módon. A kötetet 2019-ben a Goodreads olvasói a legjobb történelmi regények közé szavazták.

„Kettétörtem a szívem,
ütöttem vadul.
Milyen anyag? Úgy hittem,
kőből alakult,
s hogy e sötét és elhagyott terem
mélyéből előlépsz, Szerelem.”

W. B. Yeats

Kategória:

„Nagyapám erre dúdolni kezdett valami dallamot. Sosem hallottam még ilyennek a hangját, meleg volt, mégis erőteljes, érces.
– „Emléke nem fakul soha, / hullám és szél az otthona.”
– Hirtelen abbahagyta az éneklést, mintha elfelejtette volna, hogyan folytatódik a dal.
– Kié? Kinek az emléke? – faggatóztam.
– Mindenkié, aki valaha élt. A szél és a víz már tudja – mondta halkan.
– Mit tudnak?
– Mindent. A szél, amit most hallasz, ugyanaz a szél, ami mindig is fújt. Az eső is ugyanaz az eső. Minden visszatér, egyetlen nagy körforgásban. A szél és a hullámok az idők kezdete óta itt vannak. A kövek és a csillagok is. De a kövek nem beszélnek, a csillagok meg túl messze vannak tőlünk ahhoz, hogy elmondhassák, amit tudnak.
– A csillagok nem látnak bennünket.”
– Nem. Nem valószínű, hogy látnak. De a szél és a víz ismeri a föld minden titkát. Mindent láttak és hallottak, amit valaha mondtak és tettek ezen a földön. És ha figyelsz, neked is elmesélik minden történetüket, eléneklik az összes dalukat. Mindazoknak a történetét, akik valaha éltek a földön. Millió és millió élet. Millió és millió történet.”

A szerző további könyve

20%
Amy Harmon
Homokból és hamuból
starsBetöltés...

4999 Ft 3999 Ft

Harmon, Amy

Amy Harmon a Wall Street Journal, a USA Today és a New York Times sikerszerzője. Kiskorától tisztában volt vele, hogy írással szeretne foglalkozni. Vidéken, egy búzamező közepén nőtt fel, ahol televízió híján egyedül a könyvek, illetve a testvérei jelentettek számára szórakozást. Hihetetlen érzéke van ahhoz, mitől lesz egy történet igazán jó. Regényei tizennyolc nyelven olvashatók, s ezzel a legmerészebb álmai váltak valóra.
Első magyarul is olvasható kötete, a Homokból és hamuból (2019) Olaszországban játszódik a II. világháború idején. Debbie Macomber azt nyilatkozta róla, hogy egyszerre ejti rabul a szívet és a képzelőerőt.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja