Zsidai Zoltán Roy 1976-ban született Rochesterben, az USA-ban. Közgazdász végzettséget szerzett, tanult többek között a Cornell Egyetemen és a Harvardon. Dolgozott a Boston Consulting Groupnál, valamint a Deutsche Bank egy cégénél, 2006 óta pedig a családi hagyományt követve a vendéglátóiparban dolgozik, és azóta a budapesti bisztró- és gasztrokultúra egyik meghatározó alakja lett. Pro Turismo díjas étteremtulajdonos, tagja a magyar Bocuse d’Or Akadémiának. Nevéhez fűződik többek között a budai várbeli 21, Pest-Buda és Baltazár étterem, a Kempinski ÉS Bisztrója, az Opera Café vagy a Spíler a Gozsdu udvarban, továbbá Közép-Európában elsőként nyitott Jamie’s Italian éttermet a világhírű brit séffel, Jamie Oliverrel.
Harmadik nevét keresztapja, Roy Watson, az American Hotel & Motel Association egykori elnöke után kapta, akit ma is egyik példaképének tekint. Négy gyermeke van, szeret robogózni. A fényképet Máté Péter készítette.
Nálunk tilos úgy kezdeni egy mondatot: az a baj; ezt ugyanis így fogalmazzuk meg: az a feladat, az a kihívás.
Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.
Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.