Tovább olvasom

Collins, Sara

Frannie Langton vallomásai

starsBetöltés...

 

Fordította: Gázsity Mila
Megjelenés dátuma: 2020-03-25
Terjedelem: 448 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634336419
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Frannie Langton, a hajdan rabszolgasorban élő cseléd ellen brutális kettős gyilkosság a vád: a hatóságok szerint megölte gazdáját, a tudós George Benhamt és annak különc francia feleségét, Marguerite-t. Sorjáznak a terhelő tanúvallomások, melyekben Frannie csábítóként, boszorkányként, mesteri cselszövőként és szajhaként jelenik meg.
Frannie azonban azt állítja, hiába múlik rajta az élete, képtelen felidézni, mi történt azon a végzetes éjszakán. Van azonban valami, amit el tud mondani: saját, kiszolgáltatott és hányattatott életének történetét, mely egy jamaikai ültetvényen kezdődött, ahol gazdája, egy velejéig romlott tudós szörnyű kísérleteiben segédkezett, és amely könnyen lehet, hogy az akasztófán ér véget.
Vallomása megpecsételheti a sorsát, ugyanakkor az igazság olyan bűnöket is leplezhet, melyek borzalmasabbak akár a gyilkosságnál is…
A Frannie Langton vallomásai egyrészt lélegzetelállító első regény, másrészt pedig egy olyan nő jellemrajza is, akinek sorsát a saját tettei alakítják egy olyan világban, amely az elpusztítására tör.

Kategória:

„Frannie Langton volt a nevem, mielőtt a Paradicsom-birtokról Londonba kerültem volna, ahol Langton odaajándékozott Mr. George Benhamnek, hogy a szolgálója legyek, ő pedig továbbadott a feleségének. Nem az én választásom volt, hogy idejöjjek, de hát egész életemben oly igen kevés dologról dönthettem magam. Langton teremtménye voltam. Ha elégedett volt velem, elégedett voltam magammal. Ha kijelentette, hogy valaminek meg kell lennie, akkor meg is lett. Langton olyan ember volt, aki Paradicsomnak nevezte el a saját házát, mindannak ellenére, ami ott folyt…”

Collins, Sara

Sara Collins jamaicai származású írónő, a London School of Economicson diplomázott, tizenhét évig ügyvédként dolgozott, majd a Cambridge-i Egyetemen kreatív írást tanult.

A Frannie Langton vallomásai az első regénye, mellyel 2019-ben elnyerte a rangos Costa Book Awards legjobb első regénynek járó díját is.

Fotó © Justine Stoddart

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja