Tovább olvasom

DeWitt, Patrick

Lucien Minor kalandos utazása

starsBetöltés...

 

Fordította: Pék Zoltán
Megjelenés dátuma: 2018-10-19
Terjedelem: 356 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633108956
3 499 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

SZÜRREÁLIS ÉS SÖTÉT MESE FELNŐTTEKNEK

Patrick DeWitt a „véresen vicces westernregény”, a Testvérlövészek után ezúttal groteszk kópéregénnyel lepi meg olvasóit, miközben egyszerre idézi meg a Grimm-mesék világát, Wes Andersont és a Monthy Python abszurd humorát, valamint a klasszikus pikareszkregények szellemes bölcsességét.

A nyakigláb és nagyotmondó siheder, Lucien Minor rettenetesen unja eseménytelen, léha életét aprócska falujában. Amikor váratlanul állásajánlatot kap egy távoli, rejtélyes falu kastélyából, nekivág hát az ismeretlennek. A fiúra az alfőudvarmesteri pozíció vár. E különös hangzású titulusnál csak maga a baljós látványt nyújtó kastély különösebb. A minden kalandra elszánt suhanc azonban, legyen szó akár rejtélyes éjszakai látogatóról, a kastély közelében örökösen lövöldöző katonákról, tolvajokról vagy agyafúrt hentesről, semmi elől nem hátrál meg. De vajon akkor is helyt áll-e, amikor egy váratlan és mindent felkavaró fordulat áll be a csaknem üres kastély életében?

A Kanadában született Patrick DeWitt Testvérlövészek című kötetét 2011-ben Man Booker-díjra jelölték, és a Publishers Weekly, az Amazon, valamint a Washington Post is az év egyik legjobb könyvének választotta. Bár DeWitt szerint Charles Portis vadnyugati klasszikusa, A félszemű volt rá leginkább hatással, a Testvérlövészek nem igazi westernregény, sokkal inkább a western díszletei között játszódó, a zsáner stílusjegyeit ötletesen imitáló burleszk.
Az elsöprő kritikai fogadtatás után hét évet kellett várni DeWitt új regényére, a Lucien Minor kalandos utazására, amely a DeWitt-től már megszokott éleslátással és fekete humorral mesél az emberi lét legfontosabb kérdéseiről és az élet abszurditásáról.

Kategória:

„Brutális, ragyogó, ravasz, abszurd és szívbemarkoló. Egyszerre lebilincselő mese és annak vicces kiforgatása. Patrick deWitt újra bizonyítja vad, eredeti tehetségét, végtelen szellemességét és rendkívüli írói képességeit.”

Sam Lipsyte

DeWitt, Patrick

Tovább a szerző oldalára

„Ezzel a nyugtalan, vicces és kiszámíthatatlan történettel Patrick deWitt ismét elkápráztat bennünket.”

Maria Semple

A szerkesztő ajánlja