Tovább olvasom

Campisi, Megan

A bűnevő


starsBetöltés...

 

Fordította: Mesterházi Mónika
Megjelenés dátuma: 2021-02-22
Terjedelem: 368 oldal

 

ISBN: 9789634335924
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A sötét, vérzivataros 16. századi Angliában a tizennégy éves árva May kenyérlopás miatt bíróság elé kerül. Az ítélet kegyetlen és megmásíthatatlan: mostantól bűnevő lesz. A társadalom páriája, megbélyegzett senki, akinek feladata, hogy meghallgassa a haldoklók bűnvallomásait, majd rituálisan elfogyassza koporsójuk mellett a vétkeiket szimbolizáló étkeket, ezzel biztosítva számukra a megváltást. Nem beszélhet, senki nem nézhet rá, nem érhet hozzá, némán kell hordoznia élete végéig mások magára vállalt bűneit.

A kétségbeesett lány egy idősebb bűnevő mellé csapódik, és hamar az udvari intrikák kellős közepén találja magát. Amikor társát elfogják és halálra kínozzák, May elhatározza, hogy kideríti az igazságot. Elszántságának az sem szab gátat, hogy egyedül van a hatalmasok ellen, hogy némaságra van ítélve, és hogy az idő is ellene dolgozik…

Megan Campisi történelmi fikciója brilliánsan ötvözi a disztópiák és a bűnügyi regények legizgalmasabb elemeit, May karaktere pedig az utóbbi idők egyik leginspirálóbb női karaktere, aki minden nehézség és megaláztatás ellenére erős tud maradni. Akik szerették A szolgálólány meséjét és A rózsa nevét, ebben a könyvben sem fognak csalódni.

Kategória:

„A bűnevő közöttünk jár,
Láthatatlan, hallhatatlan.
A testünk bűnei a teste bűnei lesznek,
Követik a sírba.
Láthatatlan, hallhatatlan,
A bűnevő közöttünk jár.
A Teremtőőr a nyakamra helyezi a pántot. Súlyos és hideg, kivéve, ahol a keze hozzá ért, és hirtelen elém villan a ló zablájának a képe, mintha mindjárt a számba is nyomhatná. De ami történik, még rosszabb. A második Teremtőőr megragadja a pántot, és összenyomja a lakatot. A zsigereimben érzem, ahogy az őrkarika a helyére kattan.”

Campisi, Megan

Megan Campisi drámaíró, regényíró és tanár. Színdarabjait előadták Kínában, Franciaországban és az Egyesült Államokban. Tanulmányait a Yale Egyetemen és az École Internationale de Théâtre Jacques Lecoqon végezte. Családjával Brooklynban él.

Fotó: Gates Hurand

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja