V. Binét Ágnes

Klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, mese- és tankönyv szerkesztő. Kiváló nyelvtudásának köszönhetően pszichológiát Budapesten és Svájcban tanult. A háború kitörése előtt a genfi Jean-Jacques Rousseau Intézetben Piaget közvetlen tanítványa lehetett, majd Budapesten Szondi Lipót tanította. 1947-től a Mérei Ferenc vezette Fővárosi Gyermeklélektani Intézetbe járt. A hatvanas években gyermekpszichológusként az MTA Pszichológiai Intézetében, majd rövid ideig a Szél utcai Nevelőotthonban dolgozott. 1968-ban György Júlia alapította a legendás Faludi utcai Pszichoanalitikus Intézet és Pszichoterápiás Szakrendelőt, melyben az angolszász mintát követve komplex, pszichiátriai, pszichológiai és pedagógiai módszerekkel kezelték a gyerekeket. Itt dolgozott a hetvenes években Binét Ágnes gyerekanalitikusként, majd innen ment nyugdíjban 1980-ban. Nyugdíjazása után még előadásokat tartott, részt vett az International Psychoanalitical Association (IPA) kongresszusain, illetve élete végéig felnőtt pácienseket gyógyított, tanított. A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület tanulmányi bizottságának tagja volt.

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyve

20%
Mérei Ferenc - V. Binét Ágnes
Gyermeklélektan
Kíváncsi vagyok, hogy a mai olvasónak melyik rész csap bele olyan intenzitással a tudatába vagy éppenséggel a fantáziájába, mint nekünk, annak idején, és melyik lesz az, ami az ő emlékezetének rostáján is azon nyomban kihull. De ha mindent elfelejtesz is, amit ebben a könyvben olvastál akkor is jó, akkor is nélkülözhetetlen, hogy elolvastad, ha…

3499 Ft 2799 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok