Spjut, Stefan

Írói debütálása előtt az egyik vezető svéd napilap, a Svenska Dagbladet irodalomkritikusaként és a Norrbottens-Kuriren kulturális szerkesztőjeként dolgozott. 2008-ban jelent meg első regénye, a Fiskarens garn (Halászok meséje). Stockholmban él két gyermekével, és feketeöves taekwondós. A szerző portréját Edvard Koinberg készítette.

A gyermekkor elvesztésével együtt egy színes és varázslatos világot is elvesztettem, felnőttként sok minden szürkének tűnt. Íróként úgy érzem, hogy az egyik legjobb dolog az, hogy újra tudom magam számára teremteni ezt a színes világot.

A szerző könyve

20%
Stefan Spjut
Stallo
1977. Lappföld. Svédország vezető természetfotósa rendkívüli képet készít kisrepülőgépe fedélzetéről. Egy medve látható rajta, hátán furcsa lényt cipel. A fotós szerint egy troll lehet. Ez idő tájt nyoma veszik egy kisfiúnak az egyik dalarnai erdőségben. Az édesanyja szerint egy óriás rabolta el. Soha többé nem kerül elő. 2004. A fotós unokája, Susso saját kriptozoológiai, azaz mitikus lények felbukkanásaival foglalkozó honlapot üzemeltet. Amikor egy idősebb nő felhívja, és beszámol egy törpenövésű, szőrös kis lényről, akit a telke körül látott ólálkodni, Susso azonnal a helyszínre siet, és térfigyelő kamerát szerel fel. Amikor a nő unokája is eltűnik, az egyetlen nyom a kamera...

4490 Ft 3592 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok