Rónai Mihály András

Rónai Mihály András (1913–1992) Budapesten született, jogi diplomát Szegeden szerzett. Egyetemista korától dolgozott újságíróként, 1935-től Rómában, 1938-tól Párizsban élt tudósítóként. Hazatérése után többször hívták be munkaszolgálatra. A 2. világháború után több lapnál is dolgozott. 1931-ben jelent meg első verseskötete, melyet később több költői és esszéírói gyűjtemény követett. Manapság leginkább mint műfordítót, az olasz irodalom egyik legkiválóbb ismerőjét és népszerűsítőjét tartják számon, legnagyobb vállalkozása a Nyolc évszázad olasz költészete.

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyve

20%
Rónai Mihály András
Nyolc évszázad olasz költészete
Egy nemzet költészetét – kétszázegy költő négyszáztizennyolc versében és eposzi részletében, s az első nyelvemlékektől a mai napig -, egy nemzet jó nyolcszáz esztendejének költészetét tartja kezében az olvasó, kezdte 1957-ben megjelent munkájának bevezetését Rónai Mihály András, és valóban: a Nyolc évszázad olasz költészete nem több és nem kevesebb, mint az európai kultúra egyik legjelentősebb irodalmának azóta is páratlan és megismételhetetlen magyar nyelvű gyűjteménye. A verseket kísérő tanulmányból és a jegyzetekből pedig megismerhető az olasz irodalom története.

4990 Ft 3992 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok