Niran Judit

Niran (Frigyesi) Judit zenetudós, népzenekutató, író, költő, tanár, a Bar Ilan és a Tel Aviv Egyetem docense. A zenét, mint személyiségformáló pszichológiai folyamatot tanítja a társművészetek bekapcsolásával. Kutatása középpontjában a 19. és a 20. századi zene és irodalom, Bartók Béla zenéje, az Európán kívüli kultúrák rituális zenéi, valamint a zsidó ima dallamai állnak. Művészi munkái: novellák, versek, fényképek és fényképmontázsok, film és multimédia.

Olyan zenéről álmodtam, amely csordogál, mint az élet. A napok összeütköznek, visszapattannak, nyomokat hagynak hátra, fonalakat, melyek talán gomolyagokba és szövetbe állnak össze. Szövetbe, amelyet nem terveztek, amely magától kialakult valahogy.

A szerző könyve

20%
Niran Judit
Jelek a vizen
Imát és zenét, vallást és várost titokzatos, intim kapcsolat fűzi össze, amelyhez értő hallgatással kerülhet közelebb most az olvasó. Frigyesi Niran Judit rendhagyó kötete, a Jelek a vízen ilyen spirituális közegbe vezet el, ahol a szöveg csendjéből a hetvenes évekbeli Budapest zsidó közösségeinek hangzó tere rajzolódik ki. A kutató tudományos igényével, de a művészi kifejezés eszközeivel megírt, versbetétekkel, fotókkal és fotómontázsokkal átszőtt kötetből személyes (hang)élményeken keresztül elevenednek meg a hajdani rejtőzködő, tradicionális zsidó közösségek, és megszólalnak ezek egykori, illetve ma is élő tagjai. Frigyesi Niran Judit egy eddig az avatatlanok számára ismeretlen, transzcendentális világ belső csendjének állít emléket, miközben szinte...

3990 Ft 3192 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok