Nemes Z. Márió

Nemes Z. Márió 1982-ben született Ajkán, jelenleg Budapesten él. Költő, kritikus és esztéta, az ELTE bölcsészkarán szerzett filozófiai doktorátust. Az ezredforduló környékén kezdett publikálni, azóta pedig az összes fontos folyóiratban és antológiában jelentek meg írásai. Verseskötetei: Alkalmi magyarázatok a húsról (2006, JAK-füzetek), Bauxit (2010, Prae-Palimpszeszt).

Szeretem egyfajta buja egységben és/vagy kaotikus orgiaként értelmezni a kultúrát. Meggyőződésem, hogy az az élvezet, amiről Roland Barthes ír A szöveg örömében, épp ilyen hasadások és irritációk mentén képződhet meg a kultúra „olvasása” során.

A szerző könyve

20%
Nemes Z. Márió
A hercegprímás elsírja magát
Trágyázóvillával jönnek a segédek, hogy rendet tegyenek a nők között, de felfalja mindet a növényzet. A rokokó halott, mondják a bokorban, és a huszár, miközben kardját nyeli, végig tudja, hogy ő csupán liliom. Nemes Z. Márió versei sokszor szó szerint húsba vágnak. Felhasítják a kedélyes és civilizált képet, amit a tükörben olyan féltve őrzünk magunkról, és kényszerítenek rá, hogy mögé nézzünk. Mert testben élni nem csak játék és mese, hiába tűnnek a költő versei néhol groteszk és szürreális tündérmesének. Mi vagyunk a kardnyelő huszár, és mi vagyunk Hany Istók is, aki az embermester füttyét meghallva nekilát harcsát belezni. Új kötetében...

1490 Ft 1192 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok