Monaldi, Rita & Sorti, Francesco

Rita Monaldi vallástörténész, Francesco Sorti a 17. századi zenetörténet szakértője. Az olasz történészházaspár az egyetem után újságíróként dolgozott, és a közvélemény figyelmét szinte azonnal magukra vonták a korrupciós ügyekkel és a maffiával foglalkozó provokatív írásaik. Első regényük megjelenése óta minden idejüket az írásnak szentelik. Két gyermekükkel Bécsben és Rómában élnek. Az olasz történészházaspár levéltári kutatásai során érdekes dokumentumokra akadt: megtalálták Atto Melani elveszettnek hitt levelezését. Elhatározták, hogy egy regénysorozat formájában dolgozzák fel a híres kasztrált énekes életét, aki a Napkirály, XIV. Lajos legügyesebb kémje volt. A hét kötetesre tervezett sorozat címei összeolvasva egy latin nyelvű mondatot alkotnak: Imprimatur secretum, veritas mysterium, unicum… A két utolsó könyv címét a szerzők teljes titokban tartják, és rajongóik egyik kedvenc szórakozásává vált világszerte, hogy megpróbálják kitalálni, mi lehet a két utolsó szó. A könyvsorozat meglepő adalékokkal szolgál a pápák és az uralkodói családok kapcsolatairól és a 17-18. századi történeti események hátterében megbúvó, titokzatos összeesküvésekről. Európa történelmének egy eddig ismeretlen oldala tárul fel az olvasók előtt, ami minden eddiginél sötétebb képet fest az egyház politikai kapcsolatairól. A korabeli egyházfők tevékenységére vonatkozó részletek a Vatikán haragját oly mértékben kiváltották, hogy a Szentszék nyomására a szerzőpáros könyveit hazájukban betiltották. Az Imprimaturt követő kötetek a mai napig nem jelenhettek meg Olaszországban. Mindeközben könyveiket újabb és újabb nyelvekre fordítják le világszerte, és az eladási listákon a legsikeresebb történelmi thrillereket is maguk mögé utasítják. A siker titka azonban egyáltalán nem csak a könyv leleplező jellege. A szerzőpáros lebilincselő történeteiben minden olyan eszköz megtalálható, ami egy modern thrillert izgalmassá tehet. A sorozatból film készül Ben Kingsley és Tim Roth főszereplésével, Stephen Frears rendezésében.

Úgy döntöttünk, hogy írunk egy történelmi regényt, mert azt gondoltuk: ha három évszázaddal korábbi eseményekbe ássuk bele magunkat, azzal biztosan nem lehet semmilyen gond! Aztán persze kiderült, mekkorát tévedtünk!

A szerző könyvei


starsBetöltés...
Rita Monaldi - Francesco Sorti
Imprimatur

2990 Ft 2392 Ft 20%


starsBetöltés...
Rita Monaldi - Francesco Sorti
Intrika

2990 Ft 2392 Ft 20%


starsBetöltés...
Rita Monaldi - Francesco Sorti
Szent Péter trónja – A pápaválasztás titkai

2290 Ft 1832 Ft 20%

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok