Mérei Ferenc

Pszichológus, pedagógus, hálózatkutató. Két diplomát szerzett; egyet a pályaválasztási tanácsadó főiskolán, és egyet a Sorbonne bölcsészkarán filozófiából, szociológiából, pszichológiából és pedagógiából. Párizs adta életre szóló barátait, tanítómestereit, eszményképeit, világnézetét. Meghatározó szerepe volt nemcsak a magyar iskolarendszer, pedagógiai-pszichológia újraindításában, hanem azoknak a pozitív változásoknak a beindításában, mint például a nyolcosztályos általános iskola bevezetése, az analfabetizmus felszámolása vagy a pályaválasztási tanácsadás. Mérei egy gyermekcentrikus neveléseszményt képviselt, kezdetben (és belül mindvégig) azt vallotta, hogy a nevelés a gyermek fejlődési sajátságaihoz illeszkedő folyamat.

Az életben nem kell mindig jól járni! Aki azt a belső kényszert el tudja engedni, hogy neki minden helyzetből győztesen és nyertesen kell kikerülnie, annak nagy lesz a belső szabadsága. Ez a hiteles élet titka!

A szerző könyve

20%
Mérei Ferenc - V. Binét Ágnes
Gyermeklélektan
Kíváncsi vagyok, hogy a mai olvasónak melyik rész csap bele olyan intenzitással a tudatába vagy éppenséggel a fantáziájába, mint nekünk, annak idején, és melyik lesz az, ami az ő emlékezetének rostáján is azon nyomban kihull. De ha mindent elfelejtesz is, amit ebben a könyvben olvastál akkor is jó, akkor is nélkülözhetetlen, hogy elolvastad, ha…

3499 Ft 2799 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok