Lickona, Thomas

Dr. Thomas Lickona a fejlődéslélektan világszerte elismert szakértője, az Egyesült Államokban széles körben ismert, a jellemfejlesztést célul kitűző oktatási mozgalom vezetője. A mozgalom célja nagyjából megegyezik a hazai oktatási rendszerben erkölcstanként ismert tantárgy céljaival: a gyerekek erkölcsi érzékét, értékrendjét, közösséghez való viszonyát szeretnék fejleszteni. Nagy hangsúlyt fektetnek egyebek mellett a társas és érzelmi intelligencia fejlesztésére, a kritikai gondolkodás kialakítására és konfliktuskezelési módszerek elsajátítására.

Dr. Thomas Lickona nyolc könyv szerzője, az Association for Moral Education (Erkölcsi Nevelés Társasága) egykori elnöke, a Harvardon működő Making Caring Common (Törődjünk Egymással) projekt tanácsadója. Világszerte tart előadásokat, a Psychology Today folyóirat felkérésére pedig blogot is vezet Raising Kind Kids (Neveljünk kedves gyerekeket) címmel (www.psychologytoday.com/blog/raising-kind-kids).

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyve

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok