Hosseini, Khaled

Khaled Hosseini afgán származású, amerikai író, orvos 1965-ben született. Az évtized regényének választott első műve, a Papírsárkányok sikere óta csak az írásnak él. Világsikerű regényeiben a személyes sorsok Afganisztán hányatott történelmével fonódnak össze. Első két regénye, a Papírsárkányok (2003) és az Ezeregy tündöklő nap (2007) 80 országban, összesen 40 millió példányban kelt el.

2018-ban megjelent művével, az Ima a tengerennel Hosseini a menekültválság áldozatainak állít emléket, és a könyv összes bevételével a menekülteket segítő szervezeteket támogatja.

www.khaledhosseini.com
www.khaledhosseinifoundation.org

Ha meglátok egy papírsárkányt, azonnal a gyerekkoromra és Afganisztánra asszociálok. (...) Édesapám kőbe vésett elvek szerint élte végig az életét. A legkevésbé kompromisszumképes ember volt, akit valaha ismertem. Nem támogatta, hogy írni kezdtem, léhűtőknek való foglalkozásnak tartotta az írást – pedig imádott olvasni, szerette a szépirodalmat. Később persze büszke lett a sikereimre, a házában a könyveim összes kiadását kiemelt helyre tette. Az elveken túl sajnos a halandóság fogalmát is tőle tanultam meg, amikor 2009-ben meghalt.

A szerző könyvei

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Egyezer tündöklő nap

3699 Ft 2959 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
És a hegyek visszhangozzák

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Ima a tengeren

2299 Ft 1839 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Papírsárkányok

4399 Ft 3519 Ft 20%

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok