Finkel, Michael

Michael Finkel író, újságíró. Írásai a National Geographic, a GQ, a Rolling Stone, az Esquire, a Vanity Fair és a The New York Times Magazinban olvashatók. Újságíróként csaknem ötven országból tudósított, írt izraeli és afganisztáni konfliktusokról, készített anyagot haitii menekültekről és egykori tálib katonáról is.

Saját bevallása szerint legbizarrabb esete az volt, amikor kiderült, hogy egy, az FBI által körözött gyilkos az ő személyazonosságát használta rejtőzködés közben. Elfogása után a férfi interjúkat adott Finkelnek. Ez alapján született a True Story: Murder, Memoir, Mea Culpa című, Edgar-díjjal is kitüntetett memoár, amelyből később filmet is forgattak James Franco főszereplésével.

Amikor Finkel az Északi-tó környékén élő remete különös történetéről olvasott, azonnal levelet írt Christopher Knightnak. Mint utóbb kiderült, csaknem 500 újságíró szeretette volna felvenni akkor a kapcsolatot az éppen letartóztatott férfival. Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag Knight azonban egyedül Finkelnek válaszolt, így születhetett meg ez a könyv.

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyve

20%

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok