Davis, Brooke

Brooke Davis első regényét tízévesen próbálta megírni. A műfajhatárokon átlépő könyv egy tinédzser lány belső világáról szólt volna, Nyári szomorúság címmel. Szerencsére nem fejezte be, mert hamar rájött, hogy semmit nem tud a szomorúságról, nemhogy a tinédzserek életéről. Amikor aztán túljutott a kamaszkoron, a Canberra Egyetemen kitüntetéssel diplomázott szépírás szakon, és elnyerte a prózaírásért járó Allen & Unwin Díjat, a Verandah prózadíjat és az Egyetemi Érmet. Brooke nemrég védte meg PhD-jét kreatív írásból a nyugat-ausztráliai Curtin Egyetemen. Az Elveszett és Meglett Dolgok Könyve az első igazi regénye.

Annyi ember van a világon, és annyi különféle tapasztalás, hogy képtelenség is volna, hogy bármihez ugyanúgy viszonyuljunk mindannyian. Az valami gyönyörű, amikor az emberek képesek összekapcsolódni valamiben. De ami igazán hihetetlen a könyvekben (meg a többi művészetben), az az, hogy megmutatják, milyen sok mindenben különbözünk egymástól, mi emberek.

A szerző könyve

20%
Brooke Davis
Az elveszett és meglett dolgok könyve
A hétéves Millie Bird már huszonhét lényt gyűjtött össze a Halott Dolgok Könyvébe, amikor a papája is Halott Dologgá változik. Nemsokára a mamája is eltűnik: magára hagyja Millie-t az áruházban, az Irdatlan Bugyik között. Agatha Pantha nyolcvankét éves, és a férje halála óta nem tette ki a lábát a házából. Ablakából, a függöny és a borostyán rejtekéből kiáltozik a járókelőkre, vadidegenekre ontja a haragját. Amíg egy nap észre nem vesz egy kislányt a szemközti házban. Karl, a gépíró nyolcvanhét éves, mikor a fia csókot nyom a homlokára, és otthagyja egy idős otthonban. Miközben távozó gyermeke után néz, hirtelen megvilágosodik. Elszökik,...

2990 Ft 2392 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok