Tovább olvasom

Grätzer József

Új Sicc – Szórakoztató időtöltések cseles csalafintaságok


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2014-10-01
Terjedelem: 196 oldal

 

Súly: 450 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789633101759
2 580 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Generációk nőttek fel Grätzer József klasszikus logikai és rejtvénykönyvén. A szerző, aki mellesleg Karinthy Frigyes személyi titkára volt, korának egyik legjellegzetesebb társasági figurájaként kávéházakban, baráti összejevöteleken szórakoztatta rejtvényeivel, játékos feladataival asztaltársaságát. A Sicc mára legendává vált, a “rejtvénykirály” számos játéka, feladata a mai napig él a gyerekek életében. Az Új Sicc a klasszikus könyv felújított kiadása. A Grätzer-trilógia első köteteként megjelenő művet két további követi 2008 tavaszán: Grätzer József Rébusz című logikai fejtörőket tartalmazó könyve és fia, a Kanadában élő neves matematikus Grätzer György: Elmesport egy esztendőre című logikai feladatgyűjteménye, amely az év minden napjára szolgál egy feladattal.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Grätzer József
Rébusz
starsBetöltés...
A rejtvénykirály Rébusz című könyve a Grätzer-trilógia harmadik kötete. Grätzer József klasszikus logikai- és rejtvénykönyvéhez, az Új Sicchez és Grätzer György, a Kanadában élő neves matematikus Elmesport egy esztendőre című matematikai rejtvény kötetéhez hasonlóan a Rébusz is az elmét fejlesztő érdekfeszítő ínyencségekkel szolgál. Rejtvények, logikai fejtörők, nyelvi játékok, matematikai rejtvények, sakkfeladványok kincseket rejtegető tárháza. A Grätzer-trilógia szórakoztató és csavaros feladatok gondosan kiválogatott gyűjteménye. Az elmélyült olvasó számíthat arra, hogy a logikai készsége és a gondolkodása is fejlődni fog.

2880 Ft 2304 Ft

Grätzer József

A „rejtvénykirály”, rejtvényszerző. Karinthy Frigyes titkáraként elsősorban a család pénzügyeinek rendbehozatalával volt elfoglalva. A Színházi Élet rejtvényoldalának szerkesztője volt, amelyből hamarosan vegyes műfajú rejtvényrovatot hozott létre. Rövidesen annyira népszerű rejtvénykészítő lett, hogy több, mint 150 újság vette át a rejtvényeit.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja