Tovább olvasom

Westendorp, Rudi

Tartalmas évek – Mindennapi praktikák a hosszú életért


starsBetöltés...

 

Fordította: Zákányi Viktor
Megjelenés dátuma: 2017-10-24
Terjedelem: 244 oldal

 

Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789634331070
3 499 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A mindennapi környezetünkben véghez vitt kisebb-nagyobb változtatásokkal észrevétlenül is olyan szokásokat alakíthatunk ki, amelyek segítenek megőrizni az egészségünket – vallja a neves holland orvosprofesszor, Rudi Westendorp szerzőtársával, David van Bodegommal. Számos elkerülhetetlennek tűnő panaszunk ugyanis nem az időskorban, hanem az életmódunkban gyökerezik.
Életkörülményeink robbanásszerű javulása a várható élettartam meghosszabbodását eredményezte, genetikai adottságaink azonban nem alkalmazkodtak még a modern világhoz: az ínséges időkre tartalékolva továbbra is a szükségesnél több ételt veszünk magunkhoz, miközben a mozgást a minimumra szorítottuk. Mivel a génjeinken változtatni nem tudunk, csak egy megoldás maradt: a környezetünket kell átalakítani ahhoz, hogy egészségünket, életkedvünket időskorban is megőrizhessük.
A Tartalmas évek részletes útmutatóval és gyakorlati tanácsokkal szolgál arra nézve, milyen változtatásokat hajtsunk végre az otthonunkban, munkahelyünkön, lakókörnyezetünkben vagy szociális kapcsolatainkban ahhoz, hogy részünk lehessen egy hosszú, boldog és egészséges időskorban.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Rudi Westendorp
Öregség öregedés nélkül – Hosszú élet és vitalitás

starsBetöltés...
Míg egy évszázaddal korábban a várható élettartam negyven évre rúgott, mára eléri a nyolcvanat, és az az embertársunk is megszületett már, aki százharmincöt évesen távozik az örök vadászmezőkre. Áldás ez vagy átok az emberiségre nézve? A világszerte elismert holland gerontológus, Rudi Westendorp könyvében az öregedést biológiai, gazdasági és szociológiai szempontból járja körül, olyan, minden korosztályt foglalkoztató témákat érintve, mint az öregedés és a betegségek kapcsolata; az élet minősége idős korban; vagy épp az öregedés biológiai és pszichológiai vonatkozásai. Westendorp vallja, az hogy egészségben öregszünk meg, mítosz, a modern orvostudomány azonban egyvalamire tényleg képes: minél távolabb kitolni a halálunk időpontját. És...

3499 Ft 2799 Ft

Westendorp, Rudi

Hollandiában született 1959-ben, a Leideni Egyetemen orvosnak tanult. Eleinte az epidemiológia és intenzív orvoslás érdekelte, majd a gerontológia és a geriátria felé fordult. Később egykori egyetemén az időskori betegségekkel foglalkozó tanszék vezetőjévé nevezték ki, 2008-ban saját kutatóintézetet alapított, 2015-ben pedig a Koppenhágai Egyetem munkatársa lett. Hazánkban 2016-ban jelent meg az Öregség öregedés nélkül című, világsikert elhozó könyve. A fényképet Annaleen Louwes készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja