Tovább olvasom

Monaldi, Rita & Sorti, Francesco

Szent Péter trónja – A pápaválasztás titkai


starsBetöltés...

 

Fordította: Bíró Júlia
Megjelenés dátuma: 2013-03-14
Terjedelem: 94 oldal

 

Súly: 170 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633102183
2 290 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A bíborosok intrikái és a szentlélek ereje, avagy Atto Melani apát, a Napkirály spionjának leleplező beszámolója a pápaválasztásról. Atto Melani, a Napkirály titkosügynöke az 1700-as konklávé előtt összeállított egy különösen szórakozató kézikönyvet, hogy ezzel segítsen XIV. Lajosnak a neki tetsző irányba befolyásolni a pápaválasztást. A hivatalos menetrend mellett Melani apát a konklávét kísérő cselszövések, sötét játszmák és a legpikánsabb anekdoták világába is igyekezett beavatni az olvasóját. A világhírű kasztrált énekes volt a Napkirály legfontosabb informátora, ugyanakkor bíborosokkal, fejedelmekkel, királyokkal és pápákkal ápolt bizalmas kapcsolatot. Ma már nem titok, hogy ténykedése komoly szerepet játszott XI. Kelemen megválasztásában. Rita Monaldi és Francesco Sorti egy párizsi archívumban fedezte fel ezt a kis könyvet, Atto Melani elveszettnek hitt levelezése mellett. Az anyag nagy részét felhasználták történelmi regénysorozatukhoz, melynek főhőse maga Melani apát, és amelyből eddig összesen öt kötet készült el (Imprimatur, Secretum, Veritas, Mysterium, Intrika). A Szent Péter trónja azonban Melani apát saját keze munkája, ami a szerzőpáros gondozásában immár 13 országba jutott el, és meglepő adalékokkal járult hozzá a katolikus egyház történetéhez.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Rita Monaldi - Francesco Sorti
Imprimatur

starsBetöltés...

2990 Ft 2392 Ft

20%
Rita Monaldi - Francesco Sorti
Intrika

starsBetöltés...
1647, Párizs. A Királyi Színház színpadán Itália leghíresebb kasztrált énekese sziporkázik, mikor egy robaj kíséretében a színpadra zuhan Torelli díszlettervező...

2990 Ft 2392 Ft

Monaldi, Rita & Sorti, Francesco

Rita Monaldi vallástörténész, Francesco Sorti a 17. századi zenetörténet szakértője. Az olasz történészházaspár az egyetem után újságíróként dolgozott, és a közvélemény figyelmét szinte azonnal magukra vonták a korrupciós ügyekkel és a maffiával foglalkozó provokatív írásaik. Első regényük megjelenése óta minden idejüket az írásnak szentelik. Két gyermekükkel Bécsben és Rómában élnek. Az olasz történészházaspár levéltári kutatásai során érdekes dokumentumokra akadt: megtalálták Atto Melani elveszettnek hitt levelezését. Elhatározták, hogy egy regénysorozat formájában dolgozzák fel a híres kasztrált énekes életét, aki a Napkirály, XIV. Lajos legügyesebb kémje volt. A hét kötetesre tervezett sorozat címei összeolvasva egy latin nyelvű mondatot alkotnak: Imprimatur secretum, veritas mysterium, unicum… A két utolsó könyv címét a szerzők teljes titokban tartják, és rajongóik egyik kedvenc szórakozásává vált világszerte, hogy megpróbálják kitalálni, mi lehet a két utolsó szó. A könyvsorozat meglepő adalékokkal szolgál a pápák és az uralkodói családok kapcsolatairól és a 17-18. századi történeti események hátterében megbúvó, titokzatos összeesküvésekről. Európa történelmének egy eddig ismeretlen oldala tárul fel az olvasók előtt, ami minden eddiginél sötétebb képet fest az egyház politikai kapcsolatairól. A korabeli egyházfők tevékenységére vonatkozó részletek a Vatikán haragját oly mértékben kiváltották, hogy a Szentszék nyomására a szerzőpáros könyveit hazájukban betiltották. Az Imprimaturt követő kötetek a mai napig nem jelenhettek meg Olaszországban. Mindeközben könyveiket újabb és újabb nyelvekre fordítják le világszerte, és az eladási listákon a legsikeresebb történelmi thrillereket is maguk mögé utasítják. A siker titka azonban egyáltalán nem csak a könyv leleplező jellege. A szerzőpáros lebilincselő történeteiben minden olyan eszköz megtalálható, ami egy modern thrillert izgalmassá tehet. A sorozatból film készül Ben Kingsley és Tim Roth főszereplésével, Stephen Frears rendezésében.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja