Tovább olvasom

Szabó Stein Imre

Soha – Napló a pokol tornácáról


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2020-09-21
Terjedelem: 148 oldal

 

Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634336969
3 299 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1944. MÁJUS–JÚNIUS, Dunaszerdahely, vihar előtti csend. Stein Albert magas rangú katonatiszt, első világháborús hős, akit a Horthy-rendszer ugyan mentesített a sárga csillag viselése alól, a zsidótörvények miatt mégis nyugállományba kényszerült. Földbirtokosként él, erős a magyarságtudata, de keményen megtorol minden, zsidókat érő sértést. Alakja törékeny egyensúlyt jelent egy már repedező és hamarosan darabokra hulló világban. Hiszen a végromlás egyre közelít, miközben a korán érkező nyári forróság kérlelhetetlen atmoszférát von a történések köré.
A Soha sodró lendületű, új optikájú holokauszt-kisregény, egy magánbűnöktől távolról sem mentes, férfias tartásában is önző ember fejlődéstörténete: Stein Albert „futása” során kirajzolódik és nagyszabású tablóvá szélesül a korabeli magyarországi miliő.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Szabó Stein Imre

SZABÓ STEIN IMRE író, fordító, kommunikációs szakember 1966-ban született Budapesten. Írói pályája az 1990-ben megjelenő Számbátjon felé – a jeruzsálemi átjáró című kisregénnyel indult, több kötetben megjelent Shakespeare- és egyéb Erzsébet-kori fordításából számos jelentős színházi bemutató készült. A ’90-es években a kul­turális televíziózás területén, az ezredforduló után pedig jelentős nemzetközi komolyzenei projekt megálmodója­ként dolgozott. Provokatív komolyzenei témájú imázs- és kisfilmjeivel több nemzetközi díjat nyert rendezőként és író­ként. A Soha szenvedélyes visszatérése a szépirodalomhoz.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja