Tovább olvasom

Kiss, Nikoletta

Régmúlt napok fénye – Könyörtelen a választás szerelem és szabadság között


starsBetöltés...

 

Fordította: Blaschtik Éva
Megjelenés dátuma: 2020-09-15
Terjedelem: 460 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634335931
4 699 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Budapest, 1949 A fiatal és ambiciózus Bárdossy Rebekának döntenie kell, hogy a tehetséges, ám nincstelen festő szerelmét viszonozza, vagy a tehetős és jó kapcsolatokkal bíró Breitner professzor udvarlását fogadja el. Gondtalan életére azonban nemcsak ez az érzelmi dilemma vet árnyat, hanem az egyre fokozódó Rákosi-diktatúra is… Vajon képes lemondani az álmairól, és helytállni a történelem viharai közepette?

Berlin, 2017 A fiatal és sikeres galériatulajdonos Anna megtudja, hogy gyermeket vár. Nehéz döntés előtt áll, s ráadásul egy titokzatos férfi is felkeresi berlini galériájában. Az ügyvéd a nagyanyja, Bárdossy Rebeka negyvenes évek végén készült portréját nyújtja át neki. A festmény eredetét kutatva Anna régmúlt idők családi titkainak ered nyomába, hogy utazásának végén nem várt kérdésekre is választ kapjon.

Kiss Nikoletta regényében Budapest, Berlin és Bécs, illetve a 20. századi európai történelem kulisszái között elevenedik meg egy család három generációjának élete és egy különleges szerelem története.

Kategória:

„– Várjon egy percet! Mi a neve? – Bárdossy Rebeka – mondta a fiatal nő anélkül, hogy megállt volna. István követte a forgóajtóba, ahol egy ajtószárny közéjük került. Odakint Rebeka szapora léptekkel elsietett. István utána kiáltott, futás közben előhalászta összehajtogatott rajzát a kabátzsebéből, és utolérve a fiatal nőt, az orra elé dugta a rajzot. A portré azt váltotta ki, amit remélt. Rebeka megállt, és szemügyre vette a vázlatot. Amikor ránézett Istvánra, mosolygott. Az utcai lámpák fényében István derengő aranylásra lett figyelmes a zöld szemben. Rebeka magától értetődő mozdulattal becsúsztatta a rajzot a retiküljébe. – Láthatnám újra? – Járjon színházba – felelte Rebeka, és elsietett. Ezúttal nem ment utána. Nem volt világos, hogyan kell érteni a felszólítást. Egy darabig még hallgatta a női cipő kopogását a macskakövön. A sötétség leszálltával a levegő erősen lehűlt. Amikor a cipőkopogás beleveszett a város zajaiba, István begombolta a kabátgallérját, és elindult. Vissza a műtermébe, hogy megfesse.”

Kiss, Nikoletta

Kiss Nikoletta 1978-ban született Budapesten, de Berlinben nőtt fel. A Humboldt Egyetemen tanult közgazdaságtant, majd több mint tizenkét éven keresztül dolgozott vállalati tanácsadóként Németországban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. 2016 óta férjével és két gyermekével Bécsben él mint szabadfoglalkozású író. A Régmúlt napok fénye az első regénye.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja