Tovább olvasom

W. Thomas, Boyce

Orchideák és pitypangok

A magabiztos és az érzékeny gyerekek is lehetnek boldogok

starsBetöltés...

 

Fordította: Gyárfás Vera
Megjelenés dátuma: 2019-10-02
Terjedelem: 348 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633107058
3 799 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

• Mi az oka, hogy a hasonló környezetben nevelkedő gyerekek közül az egyik sikeres, a másik pedig kudarcot vall?

• Hogyan lehetséges, hogy ugyanabban a családban az egyik testvér elégedett, a másik pedig frusztrált?

• Mit tehetek azért, hogy a gyerekem boldog életet éljen?

A gyerekeknek csaknem az ötöde különleges érzékenységgel reagál a környezetére. Olyanok, mint az orchideák: ha megfelelő körülmények között nevelkednek, csodálatos virágzásnak indulnak, átlagon felül teljesítenek. Ha azonban negatív hatások érik őket, könnyen hajlamossá válnak a különböző fizikai és lelki betegségekre, s akár kisebb változásokra is viselkedési zavarokkal reagálhatnak.

A legtöbb gyerek inkább a pitypanghoz hasonlítható: ők azok, akik átlagos körülmények között is jól teljesítenek, és az életükben bekövetkező változások ellenére lelkileg stabilak maradnak, zavartalanul fejlődnek.

 Dr. W. Thomas Boyce könyvének segítségével megérthetjük gyermekünk egyedi sajátosságait és igényeit, a praktikus tanácsokat és módszereket követve pedig segíthetünk, hogy gyermekünk kiteljesedhessen, akár az orchidea, akár a pitypang típusba tartozik.

„Elmagyarázta, hogy a maskrosbarn egy svéd kifejezés, amelynek a jelentése „pitypang gyermek”. A svédek azokat a gyerekeket nevezik így, akik bárhol képesek boldogulni – tulajdonképpen „a jég hátán is megélnek”. A kedves és sokatmondó szóképből kiindulva alkottunk meg egy svéd neologizmust – orkidebarn, azaz „orchidea gyermek” – azokkal a gyerekekkel kapcsolatban, akik az orchideákhoz hasonlóan rendkívül érzékenyek a környezetükre, és gondos ápolás hatására gyönyörűen kivirágoznak, de ha elhanyagolják őket, és rossz bánásmódban részesülnek, akkor elfonnyadnak és elhervadnak.”

W. Thomas, Boyce

Dr. W. Thomas Boyce a Kaliforniai Egyetem gyermekgyógyász és pszichiáterprofesszora. Meggyőző kutatási eredményekkel támasztja alá, hogy a gyerekek fejlődése a gének és a környezet egyedi egymásra hatása miatt mutat jelentős eltérést. Két gyermek – egy orchidea és egy pitypang – apjaként a komoly szakmai megalapozottságon túl rengeteg személyes történettel és példával bizonyítja, hogy empatikus hozzáállással minden gyerek boldog, sikeres életet élhet.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja