Tovább olvasom

Ugron Zsolna

Nincs egy férfi – Írások és firkák


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-11-30
Terjedelem: 128 oldal

 

Méret: 110 x 185 mm
ISBN: 9789634339762
3 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Aki ismeri eddigi könyveimet, bizonyára nem ilyesmire számít. Bár a világon, azt hiszem, valójában kevés meghökkentő dolog történik, a többi valójában hétköznapi téboly.”

A történelmi regényeiről ismert író, Ugron Zsolna ebben a kötetben új arcát mutatja meg olvasóinak: összegyűjtött novellái és tárcái a múlt mellett közös jelenünk, sőt lehetséges jövőnk vidékeit is bebarangolják. A mágikus realizmus, az abszurd vagy éppen a tudományos fantasztikum hangján megszólaló írásokban nagy hangsúlyt kapnak a női sorsok és a századokon átívelő, örök női kérdések – a szerző páratlan empátiával képes felrajzolni akár egy múlt századi cselédlány, akár egy képtelenül sokoldalú kutatónő, akár egy egyszerű háziasszony alakját –, de emellett azért férfiak is akadnak (nem is egy!) ezekben a történetekben, akiket hol meghódítani kell, hol legyőzni, hol elviselni, hol egyszerűen csak szeretni.

A szövegeket a szerző grafikái kísérik. A reneszánsz kultúrát idéző különös, groteszk, néha kedves, néha ijesztő lények ábrái izgalmas bepillantást nyújtanak Ugron Zsolna műhelyének egyik másik, eddig ismeretlen szegletébe.

 

Ugron Zsolna, író, újságíró. 1978-ban született Kolozsváron, Budapesten él. 2010-ben megjelent első regénye, az Úrilányok Erdélyben hónapokig vezette a sikerlistákat. Az Úrasszonyok-trilógia első kötete, az Erdélyi menyegző az utóbbi évek egyik legnépszerűbb magyar regénye volt.

Kategória:

„Van egy színész, velem alszik, álmában védtelen, rajzolhatnék neki bajszot szénnel, és amikor felébred, beszélhetnék vele, mint férfi a férfival. Vagy meg is ölhetném, és akkor egyik sem. Vele alszom, álmomban védtelen vagyok mellette, azt mondja, rajzolhatna nekem szívet szénnel, a jobb mellem alá, hagyhatna felébredni egymagam, és akkor végre úgy viselkednék, ahogy elvárható.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Ugron Zsolna
Úrilányok Erdélyben

2999 Ft 2399 Ft 20%


starsBetöltés...
Ugron Zsolna
Hollóasszony

2999 Ft 2399 Ft 20%


starsBetöltés...
Ugron Zsolna
Erdélyi menyegző

4299 Ft 3439 Ft 20%

Ugron Zsolna

Ugron Zsolna, József Attila-díjas író, újságíró. 1978-ban született Kolozsváron, Budapesten él. 2010-ben megjelent első regénye, az Úrilányok Erdélyben hónapokig vezette a sikerlistákat. Az Úrasszonyok-trilógia első kötete, az Erdélyi menyegző az utóbbi évek egyik legnépszerűbb magyar regénye volt.

Kötetei a Libri Kiadónál:
Erdélyi menyegző (2013),
A nádor asszonyai (2014),
Úrilányok Erdélyben (2016),
Hollóasszony (2016)

kredit: © Páczai Tamás

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja