Tovább olvasom

Stájn Emma

Kőbölcső


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-02-21
Terjedelem: 168 oldal

 

ISBN: 9789634338192
3 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egy történet lehet megrendítő, egy történet lehet meghökkentő, de ez általában nem elég egy jó könyv megírásához. Kell hozzá még jó nagy adag őszinteség, olyan őszinteség, amely nem fél elmondani, hogy olykor „gyávák, kegyetlenek és sebezhetőek is vagyunk”. És kell még valami. Írói tehetség. A Kőbölcsőben mindez benne van. Péterfy-Novák Éva

Kívülállóként kevés elképzelésünk van arról, milyen munkát végeznek a nevelőszülők. A hivatás, amely messziről szemlélve magasztosnak és nemesnek tűnik, valójában rengeteg nehézséget rejt. Traumatizált, lelkileg elgyötört gyermeket nevelni úgy, hogy a helyzete ráadásul átmeneti, rendkívüli erőfeszítést és áldozatot kíván a befogadó családtól.

Stájn Emma saját történetén keresztül láttatja drámai erővel, milyen hatással van egy teljesen hétköznapi családra, ha egy kis tüneménynek látszó, de kétéves korára már érzelmi ronccsá tett gyermeket vesz magához. Hogy mit okoz a folyamatos őrlődés egy olyan kislány elfogadásában, aki képtelen szeretni őket, és ők sem tudják szeretni őt úgy, ahogy „illene”. Hogy mi történik, ha ezt a kétségbeejtő helyzetet még egy tragédia is beárnyékolja a befogadó családban, ami még nehezebb döntések elé állítja a szülőket. Kell-e, lehet-e választani a saját és a nevelt gyermek között, és egyáltalán, meddig lehet elviselni az elviselhetetlent?

STÁJN EMMA a Szegedi Tudományegyetemen szerzett szociális munkás diplomát. Családjával tíz éve él Németországban, ahol menekült családok mindennapjait koordinálja.
Kőbölcső című könyve szociális szakemberként és nevelőszülőként szerzett saját tapasztalataira épül, amellyel reális képet szeretne nyújtani arról, mit jelent a hétköznapokban egy traumatizált kisgyermek nevelése.

A Libri Könyvkiadó SAJÁT SZOBA KÖNYVEK sorozata olyan személyes, női perspektívából elbeszélt történeteket gyűjt egybe, amelyek témájuk súlyosságával és keresetlen őszinteségükkel megrendítenek és továbbgondolásra késztetnek minden olvasót.

Kategória:

Az idilli állapot azonban egy szempillantás alatt megszűnik, amint a család többi tagja is hazaér, és részt akar belőlem. Egyetlen pillanatra sem hagyhatom magára, mert azonnal a legelsőhöz hasonló hisztériás, epilepsziaszerű rohamokat produkál. A látható és láthatatlan határok egyaránt megszűnnek számára. Egy kőkemény burkot próbál körém és saját maga köré vonni, ami mindenki másnak áthatolhatatlan. A felkészülésünk időszakában a szupervízorral már velőig rágtuk a deviáns magatartás kiváltó okainak csontját és azokat a mély lelki sérüléseket, amelyekkel ezeknek a gyerekeknek együtt kell élniük. Csak az nem volt kidomborítva, hogyha ezek a sebek felszakadnak, akkor mindannyian elvérezhetünk.

Stájn Emma

Stájn Emma a Szegedi Tudományegyetemen szerzett szociális munkás diplomát. Családjával tíz éve él Németországban, ahol menekült családok mindennapjait koordinálja.

Kőbölcső című könyve szociális szakemberként és nevelőszülőként szerzett saját tapasztalataira épül, amellyel reális képet szeretne nyújtani arról, mit jelent a hétköznapokban egy traumatizált kisgyermek nevelése.

Fotó kredit: a szerző szíves engedélyével

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja