Tovább olvasom

Gárdos Péter

Királyi Játék

Ez a játszma vérre megy

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-10-04
Terjedelem: 372 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634336860
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1782-t írunk, amikor két férfi elindul, hogy becsapja Európa uralkodóit. Különleges találmánnyal járják be a kontinenst, s bár a hírverés óriási körülöttük, küldetésük valódi célja titkos. Sikerük birodalmi érdek, bukásuk pedig az életükbe kerülhet.

Kempelen Farkas, a polihisztor udvari tanácsos számára az egész út időfecsérlő ostobaság, ami csak akadályozza abban, hogy valódi tudományos munkáival foglalkozzon. Dragóner Arnold, a hányattatott sorsú, briliáns sakkozó pedig méltánytalannak tartja, hogy folyamatosan rejtőzködnie kell.

Ahogy Európa rossz útjain zötykölődnek a titokzatos találmánnyal, kisszerű árulások, fékezhetetlen irigység és brutális gyilkosságok örvényében találják magukat. Legyűrik-e őket a hatalom mocskos praktikái? Van-e bennük elég rafináltság, szívósság és hit ahhoz, hogy túléljék a kalandot?

A Királyi játék az európai történelem egyik legkülönösebb hatalmi svindlijének izgalmas és megrázó története.

Kategória:

„Ennek a török pasának a jobb kezében rejtette el a boszorkányságot. A kar egyszer csak felemelkedett, ujjai rákulcsolódtak egy gyalogra vagy huszárra, megragadták és odébb helyezték! A pasa bal kezével egy pipát fogott, amelyből parti közben füst szivárgott. Az asztal teteje maga volt a sakktábla. A tálaló belsejét a piperkőc telezsúfolta mindenféle dróttal meg fogaskerékkel meg rugókkal, volt ott minden, pörgött-forgott az egész.
Ám a lényeg, hogy úgy mondjam a szív, rafináltan volt elrejtve az asztal legmélyén. És ez a szív én voltam.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Gárdos Péter
Hét mocskos nap

3699 Ft 2959 Ft 20%


starsBetöltés...
Gárdos Péter
Hajnali láz

3490 Ft 2792 Ft 20%


starsBetöltés...
Gárdos Péter
Hajnali láz

3499 Ft 2799 Ft 20%

Gárdos Péter

Gárdos Péter Balázs Béla-díjas filmrendező, író 1948-ban született Budapesten. A Metropolitan Egyetemen forgatókönyvírást, filmrendezést tanít. Legemlékezetesebb filmjei az Uramisten, a Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire és a Porcelánbaba. Alkotásai számos díjat nyertek a világ jelentős filmfesztiváljain.

Szülei szerelmének igaz történetét Hajnali láz című első regényében írta meg. A kötetből, amelyet harminchat nyelvre fordítottak le, maga az író készített filmet.

A fényképet Sárközy Marianna készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja