Tovább olvasom

Hosseini, Khaled

Ima a tengeren

starsBetöltés...

 

Fordította: Nagy Gergely
Megjelenés dátuma: 2018-10-15
Terjedelem: 48 oldal

 

Méret: 156 x 240 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634335023
2 299 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Khaled Hosseini, a New York Times sikerszerzője, a Papírsárkányok, az Egyezer tündöklő nap és az És a hegyek visszhangozzák írója ezzel a mélyen megrázó, csodálatosan illusztrált könyvecskével mondja el minden korosztálynak és a világ minden olvasójának, mit érez a közelmúlt szívszorító menekültválságával kapcsolatban.

Az Ima a tengeren egy, a háború miatt menekülő apa levele fiához. A tengeren való átkelés előestéjén az apa az alvó fiút nézve először egykori békés életüket, majd a háború pusztítását idézi fel. Éjszaka van, s a holdfényben aggódó apa mindössze annyit tehet gyermekéért, hogy a veszélyes tengeri út előtt imádkozik.

Hosseinit a Törökországban tengerbe fulladt hároméves szíriai kisfiú, Alan Kurdi szörnyű tragédiája indította arra, hogy emléket állítson azoknak a családoknak, akiknek el kellett menekülniük otthonaikból. A szerző a kötet minden bevételével az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát és a Khaled Hosseini Alapítványt támogatja, hogy e szervezetek világszerte életmentő segítséget nyújthassanak a menekülteknek.

Kategória:

„Hosseini története minden olvasót megérint, de nem részletezi a rémálomba illő sorsokat; érzelmi erejét az apa fia iránti szeretete adja."

Publishers Weekly

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Papírsárkányok

4399 Ft 3519 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
És a hegyek visszhangozzák

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Egyezer tündöklő nap

3699 Ft 2959 Ft 20%

Hosseini, Khaled

Khaled Hosseini afgán származású, amerikai író, orvos 1965-ben született. Az évtized regényének választott első műve, a Papírsárkányok sikere óta csak az írásnak él. Világsikerű regényeiben a személyes sorsok Afganisztán hányatott történelmével fonódnak össze. Első két regénye, a Papírsárkányok (2003) és az Ezeregy tündöklő nap (2007) 80 országban, összesen 40 millió példányban kelt el.

2018-ban megjelent művével, az Ima a tengerennel Hosseini a menekültválság áldozatainak állít emléket, és a könyv összes bevételével a menekülteket segítő szervezeteket támogatja.

www.khaledhosseini.com
www.khaledhosseinifoundation.org

Tovább a szerző oldalára

„Nagyon megindító… Megrendítően idézi fel az otthonukból elűzött emberek fájdalmas helyzetét.”

Kirkus

A szerkesztő ajánlja