Tovább olvasom

Lickona, Thomas

Így neveljünk kedves gyereket – Hogy a világ jobb és szeretettelibb hely legyen


starsBetöltés...

 

Fordította: Gyárfás Vera
Megjelenés dátuma: 2018-08-28

 

Méret: 136 x 206 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634333357
3 699 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Az életben három dolog fontos. Az első a kedvesség. A második a kedvesség. A harmadik pedig a kedvesség.”
Henry James

Amikor megkérdezik a szülőket, felnőttként milyennek szeretnék látni a gyereküket, magától értetődő a válasz: boldognak és sikeresnek. Jóval nehezebb azonban megmondani, miként érhetjük el mindezt.

A gyereknevelésnek nincs titkos receptje, de léteznek fontos elvek és gyakorlatok, amelyek segítenek, hogy a gyerekünkből kiegyensúlyozott, derűs felnőtt válhasson. A legújabb kutatások szerint mindebben kulcsfontosságú a kedvesség.

AZOK A GYEREKEK, AKIK BARÁTSÁGOSAK, SEGÍTŐKÉSZEK ÉS EMPATIKUSAK, SOKKAL KIEGYENSÚLYOZOTTABBAK LESZNEK, S TÖBB POZITÍV VISSZAJELZÉST KAPNAK.

A kedvesség azonban önmagában nem elég: szükség van más erényekre is, mint a bátorság, az önuralom, a tisztelet és a hála.

Mit tehetünk szülőként mindazért, hogy ezek a tulajdonságok kialakuljanak és megerősödjenek a gyerekeinkben? Hogyan kezeljük az undokságot és a rosszindulatot? Hogyan kommunikáljunk otthon, és miként mutassunk példát?

Az Így neveljünk kedves gyereket konkrét esetekkel és azonnal bevethető tippekkel segít, hogy olyan családi környezetet alakíthassunk ki, amelyben a gyerekeink szeretetteli, boldog emberekké válhatnak.

„A Hogyan neveljünk kedves gyerekeket évszázados tudással, gyakorlati tapasztalatokkal és a 21. századi tudomány izgalmas eredményeivel ötvözi dr. Lickona mély emberi érzékenységét. Minden szülőnek ajánlom, aki kedves és jellemes gyerekeket szeretne nevelni.”

David Streight

Lickona, Thomas

Dr. Thomas Lickona a fejlődéslélektan világszerte elismert szakértője, az Egyesült Államokban széles körben ismert, a jellemfejlesztést célul kitűző oktatási mozgalom vezetője. A mozgalom célja nagyjából megegyezik a hazai oktatási rendszerben erkölcstanként ismert tantárgy céljaival: a gyerekek erkölcsi érzékét, értékrendjét, közösséghez való viszonyát szeretnék fejleszteni. Nagy hangsúlyt fektetnek egyebek mellett a társas és érzelmi intelligencia fejlesztésére, a kritikai gondolkodás kialakítására és konfliktuskezelési módszerek elsajátítására.

Dr. Thomas Lickona nyolc könyv szerzője, az Association for Moral Education (Erkölcsi Nevelés Társasága) egykori elnöke, a Harvardon működő Making Caring Common (Törődjünk Egymással) projekt tanácsadója. Világszerte tart előadásokat, a Psychology Today folyóirat felkérésére pedig blogot is vezet Raising Kind Kids (Neveljünk kedves gyerekeket) címmel (www.psychologytoday.com/blog/raising-kind-kids).

Tovább a szerző oldalára

„Az első osztályú tudós és a tehetséges mesélő készségeit vegyítve segít, hogy a gyerekek elsajátítsák az együttérzés, az empátia és a társadalmi felelősségvállalás nélkülözhetetlen erényeit. Nem hiányozhat azoknak a könyvespolcáról, akik komolyan veszik a gyermeknevelés munkáját.”

Michael Josephson

A szerkesztő ajánlja