Tovább olvasom

Szlavicsek Judit

Hullámsír

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-04-05
Terjedelem: 352 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634339847
4 299 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Kardos Júlia, a keszthelyi rendőrség nyomozója éppen túl van élete ügyén. Boldognak és elégedettnek kellene lennie, mégis az egyik gimnáziumi barátjától kölcsönkapott siófoki luxusapartmanban tölti a napjait, és igyekszik számot vetni a múltjával és még inkább a jelenével.

Amikor holttestet találnak a Balatonban, Júlia mindent megtesz, hogy a végére járjon a dolgoknak. Pedig az ügy nem hozzá, hanem egy fiatal rendőrtiszthez kerül, aki először magabiztosan vág bele a nyomozásba, később azonban elbizonytalanodik. Vajon elfogadja Kardos segítségét? Elfogadhatja-e egyáltalán? Mert mi van, ha Júlia esetleg érintett az ügyben? És mi van, ha épp ő a kulcs a megoldáshoz?

Szlavicsek Judit krimijének helyszíne ezúttal is a Balaton. A csendes, a haragvó, a befogadó, a bosszúálló Balaton.

 

Kategória:

„Miért gyűlölsz ennyire? – kérdezi Júlia, aztán ernyedt teste lecsúszik a székről, és a feje hangosan koppan a cementpadlón.
– Itt vagy még? – ez az utolsó, amit hall, aztán minden elfeketül.
Most vízben lebeg, szürkészöld, alig áttetsző a víz, olyan, mint a kedvenc helyén, a Keszthelyi-öbölben – otthon vagyok, hasít belé –, aztán a víz húzza lefelé, ő meg süllyed, közeledik a meder aljához, mindjárt leér, az arca a felszín felé néz, de nem lát semmit, a víz szereti őt, megóvja, eltakarja előle, hogy ne lássa.
Hogy ne kelljen látnia azt, ami ezután következik.”

Szlavicsek Judit

Szlavicsek Judit 1974-ben született Kaposváron. A Pécsi Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom szakon diplomázott, szakdolgozatát a krimi és a szépirodalom kapcsolatáról írta. Később elvégezte a jogi egyetemet is, és jogászként dolgozott. Első krimije 2020-ban jelent meg Légy/ott címmel. Jelenleg a Balatonnál él a családjával.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja