Tovább olvasom

Mantel, Hilary

Holtaknak menete


starsBetöltés...

 

Fordította: Gázsity Mila
Megjelenés dátuma: 2018-09-14
Terjedelem: 576 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634332497
4 499 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A hatalomvágyó Boleyn Anna elérte célját: VIII. Henrik hitvese lett, ám neki sem sikerül fiúörököst szülnie az uralkodónak. Vonzerejéből is veszített, ráadásul arrogáns modora gyakorta ingerli a királyt, akinek érdeklődését a vakmerő és öntörvényű Anna után most egy félénk és szelíd teremtés, Jane Seymour kelti fel.

Thomas Cromwellre, a király főminiszterére ismét fontos feladat vár: míg korábban az Annával való házasságot kellett tető alá hoznia, most meg kell szabadítania Henriket az asszonytól.

A büszke Anna azonban nem hajlandó önszántából félreállni, így Cromwellnek rendkívül körültekintően kell eljárnia, hogy a király számára elfogadható megoldást találjon, a nemzet egységét is megóvja, és a saját karrierjét se veszélyeztesse.

Ám hiába minden cselszövés és taktika, sem a király, sem Cromwell nem kerülhet ki makulátlanul ebből a véres színjátékból…

VIII. Henrik és a Tudor-kori Anglia hálás téma egy olyan nagyszerű írónak, mint Hilary Mantel, aki a Farkasbőrben sikere után a Holtaknak menetében is elképesztően élettelien és érzékletesen mutatja be a királyi udvar szerelmi és politikai intrikáit.

Ez a könyv egyike az évtized 50 legemlékezetesebb világirodalmi megjelenéseinek – Könyves Magazin

 

Kategória:

„Mantel Anglia egyik legnagyobb élő regényírója.”

National Public Radio

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Hilary Mantel
Tükör és fény

5999 Ft 4799 Ft 20%


starsBetöltés...
Hilary Mantel
Farkasbőrben

4499 Ft 3599 Ft 20%

Mantel, Hilary

Hilary Mantel kétszer is elnyerte az egyik legrangosabb irodalmi elismerést, a Man Booker-díjat. Először a Cromwell-trilógia első része, a Farkasbőrben miatt tüntették ki 2009-ben, majd három évvel később szintén neki ítélték a Bookert a folytatásért, a Holtaknak menetéért. Az Orange- és Costa-díjra is jelölt Farkasbőrbent a zsűri a közé az öt Booker-díjas kötet közé is beválogatta, amelyek szerintük kiállták az idő próbáját, és a legnagyobb hatást gyakorolták az elmúlt fél évszázadban. Az immár klasszikusnak számító történelmi regény a Holtaknak menete című kötet új kiadásával egyidőben most új fordításban jelenik meg a Libri Kiadó gondozásában, miközben Hilary Mantel a trilógia befejező részén dolgozik.

Tovább a szerző oldalára

„Az ember vigadhat a királlyal, tréfálkozhat vele. De ahogy azt Morus Tamás mondta, csak olyan ez, mint idomított oroszlánnal mókázni. Összeborzolhatjuk a sörényét és megrángathatjuk a fülét, de közben állandóan csak az jár a fejünkben: azok a karmok, azok a karmok, azok a karmok.”

A szerkesztő ajánlja