Tovább olvasom

Gárdos Péter

Hét mocskos nap


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-10-09
Terjedelem: 380 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634333593
3 699 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Mekkora hullámokat vethet egy apró rezdülés a történelem folyamán? Miként kapcsolódhat össze egymást nem is ismerő emberek sorsa?

Hét nap, három család és egy viharos évszázad története tárul elénk Gárdos Péter új regényében.

Vajon mi köze van a Berlinben tanuló ifjú Szende Pálnak ahhoz a Szvetlana Tureckajához, aki a ’30-as évek Moszkvájában egy végzetes estén éppen a szovjet titkosszolgálatot vezető Berija autójába szállt be? Hogyan kapcsolódik az életük a zsidó Bódai Eszterhez, aki ’45-ben a budapesti gettóban próbálja túlélni a II. világháború borzalmait?

Gárdos Péter sok szálon futó és több idősíkon játszódó regényéből kiderül, hogyan függnek össze egymással a bagatell jellemhibák és a végletes emberi aljasság, az ártatlan erotikus vágy és a szexuális szadizmus, a kisemberek hétköznapjai és a mindent uralni akaró hatalom törekvései. A Hét mocskos nap az élet apró esetlegességeiről és brutális szörnyűségeiről mesél, miközben azt kutatja, mi mindenen múlhat egy ember élete.

Kategória:

– Megengeded, kedves Szvetlana, hogy készítsek rólad emlékbe néhány felvételt?
Szvetlána , aki ekkorra már teljesen elvesztette tájékozódási képességét a téboly e kiszámíthatatlan világában, kis habozás után bólintott.
Egész pontosan megfogalmazva, minden mindeggyé vált számára.
Ha ez az elmebajos férfiú, vidáman csillogó okuláréjával, kiváló öltönyében, decens mosollyal az ajkán néhány fotót szeretne készíteni az ő meggyalázott, kék-zöld foltokkal, csípésnyomokkal, véraláfutásokkal teli testéről, akkor csak rajta, csinálja.
– Hol? Itt?
Ennyi tellett csak tőle, ez a beletörődő, tétova kérdés.
– Ha felülnél ide, az asztalra, az pompás lenne.
Berija a hatalmas íróasztalra mutatott.
Szvetlana már meg sem lepődött.
Ha ez a bomlott agyú az asztalon akarja, akkor legyen úgy. Elevickélt odáig. Csodálkozott magán, hogy egyáltalán tud még járni, hogy viszi a lába, de legfőképpen az lepte meg, hogy nem sír, hogy nem érez semmit.
Semmit az égvilágon.

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Gárdos Péter
Királyi Játék

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
Gárdos Péter
Hajnali láz

3490 Ft 2792 Ft 20%


starsBetöltés...
Gárdos Péter
Hajnali láz

3499 Ft 2799 Ft 20%

Gárdos Péter

Gárdos Péter Balázs Béla-díjas filmrendező, író 1948-ban született Budapesten. A Metropolitan Egyetemen forgatókönyvírást, filmrendezést tanít. Legemlékezetesebb filmjei az Uramisten, a Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire és a Porcelánbaba. Alkotásai számos díjat nyertek a világ jelentős filmfesztiváljain.

Szülei szerelmének igaz történetét Hajnali láz című első regényében írta meg. A kötetből, amelyet harminchat nyelvre fordítottak le, maga az író készített filmet.

A fényképet Sárközy Marianna készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja