Tovább olvasom

Claire Berest

Frida szerelme

Egy mindent elsöprő szerelem története

starsBetöltés...

 

Fordította: Pacskovszki Zsolt
Megjelenés dátuma: 2020-11-12
Terjedelem: 288 oldal

 

ISBN: 9789634337164
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A nő teste egyszer már összetört, egyszer már táncolt a halállal, mégis az életet hívja minden túlzó mozdulatával, gesztusával. Mocskos szájú, tequilát vedel, szeret nyíltan beszélni a szexről, politikai tüntetésekre jár. A festés számára menedék, ablak önmagára, az őt körülvevő világra.
A férfi teste mázsás, feltűnő, egyszerre csúnya és mégis elbűvölő. Kielégíthetetlen, végzetes csábító, harsány, nagy étvágyú ember, aki nem tud és nem is akar korlátot szabni a vágyainak. Húsz évvel idősebb a nőnél. A festés számára tanítás, hatalmas freskóin marxista üzenetek harsognak.
Frida Kahlo és Diego Rivera. Két utolérhetetlen mexikói művész, két rendkívül erős egyéniség, az aprócska baba és a varangyképű óriás, akik szenvedélyesen, vad indulattal szerették egymást huszonöt viharos éven keresztül. Szenvedélyük egyszerre volt pusztító és inspiráló, felszabadító és megbéklyózó.
A Frida szerelme egy vibráló, lázadó, halállal dacoló nő és egy mindent elsöprő szerelem története, amelyhez a 30-as évek nyüzsgő, eleven Mexikója és New Yorkja nyújt festői hátteret.
– Az a gond, hogy Diego azt szeretné, ha az egész világ, az egész évszázad szeretné.
– És te, Frida?
– Én azt akarom, hogy Diego Rivera szeressen.

Kategória:

„Miközben menedékre akartam lelni benned, elfeledkeztem róla, hogy te vagy a vihar. Hogy előled kellene elbújnom. De miért akarna az ember viharoktól mentes életet élni? És nincs is ebben semmi szomorú, mi amor, mert semmi sem fekete, semmi nem az.”

Claire Berest

Claire Berest (1982) Párizsban született, néhány év tanítás után ma már csak az írásnak él. A Frida szerelme az ötödik regénye, amelyet 2020-ban a francia Elle magazin olvasói az év legjobb regényének választottak.

Fotó: © Astrid di Crollalanza

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja