Tovább olvasom

Little, Elizabeth

Filmszakadás


starsBetöltés...

 

Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
Megjelenés dátuma: 2021-04-15
Terjedelem: 412 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789633109847
3 599 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egy egocentrikus filmrendező, egy távoli sziget, egy évtizedekkel ezelőtti gyilkosság…

Marissa Dahl, a félénk, de sikeres vágó elutazik a Delaware közelében fekvő kis szigetre, hogy együtt dolgozhasson a legendás – és legendásan sokat követelő – filmrendezővel, Tony Reesszel egy szokatlan sztorijú filmen.

Meghal egy lány.

Ebből nem sok mindenre lehet következtetni, de ez Marissát nem aggasztja. Akármilyen a forgatókönyv, az ő feladata ugyanaz; napjait a vágószobában fogja tölteni, és azt csinálja, amiben a legjobb: képekből történetet hoz létre.

Hamarosan azonban rájön, hogy a forgatáson semmi nem olyan, amilyennek lennie kellene, sőt semmi nem olyan, amilyennek látszik. Pletykálnak itt balesetekről és kínos helyzetekről, gyakori botrányokról és veszélyes tervekről. A stáb egyik felét már elbocsátották, a másik fele pedig fel akar mondani. Még a színészek is tudják, hogy valami nincs rendben, és láthatóan senki nem tudja, mi történt az előző vágóval, Paullal…

Marissa megismerkedik két kalandvágyó és szemtelen kamasz lánnyal, akik elhatározzák, hogy megoldják azt a valódi bűntényt, amely a film központi témája, és hamarosan Marissa is csatlakozik a nyomozáshoz.

Az egyetlen probléma az, hogy a gyilkos talán még mindig szabadlábon van. És lehet, hogy újra ölni fog…

A forgatás kulisszái mögött játszódó krimi merész humorral jutalmazza a gyilkosság és őrület iránti kulturális függőségünket – igazi, letehetetlen remekmű a bűnügyi regények egyik legszemélyesebb hangú írójától.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Little, Elizabeth

Elizabeth Little St. Louis-i születésű, gyermekkorát is ott töltötte; a Harvard Egyetemen diplomázott. A Los Angeles Times sikerszerzőjeként az Amíg a lányod voltam (Dear Daughter) és a Filmszakadás (Pretty as a Picture) írója. Írásai többek között megjelentek a The New York Timesban, a Wall Street Journalban és a Los Angeles Review of Booksban.
Az Amíg a lányod voltam című első krimijét jelölték a Barry and Macavity Award-ra a Legjobb Első Könyv kategóriában, szerepelt a CWA John Creasey Dagger-en, és legjobb első könyvként elnyerte a Strand Critics Award-ot.
A Filmszakadás a Viking (Penguin Random House) kiadónál jelent meg 2020-ban.

Elizabeth Los Angelesben él a családjával.

Fotó © John-Michael Bond

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja