Tovább olvasom

Feldman, Deborah

Exodus – Hogyan találtam meg a saját utam, miután kiléptem a haszid közösségből


starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2021-11-22
Terjedelem: 400 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634338093
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az Unortodox – A másik út című sikerkönyv szerzője, Deborah Feldman a brooklyni Williamsburg szatmári zsidó közösségét maga mögött hagyva felejthetetlen utazásra indul, hogy megértse gyökereit és ezáltal önmagát is.

Deborah-nak immár egyedülálló, független nőként kell helyt állnia a zárt zsidó közösségen kívüli világban: gondoskodnia kell a fiáról, biztosítania kell a megélhetésüket, miközben írói karrierjét építi, s meg szeretné találni az igaz szerelmet is.

Deborah végül útnak indul, hogy Európát bejárva megismerje családjának történetét, s felfejtse azokat a misztikus szálakat, amelyek magyar származású őseihez és a zsidó valláshoz kötik. Minderre azért van szükség, hogy megértse azokat a múltban gyökerező kötődéseket, amelyeket néha el kell szakítanunk, hogy igazán önmagunk lehessünk.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%

Feldman, Deborah

Deborah Feldman (1986) Berlinben élő amerikai-német író, aki a brooklyni Williamsburgben, a szatmári haszid zsidók közösségében nőtt fel. Már gyerekként sokszor került összetűzésbe a szigorú vallási szabályokkal. Tizenhét éves volt, amikor férjhez ment, s mindössze tizenkilenc, amikor megszületett a fia. 2006-ban irodalmat kezdett tanulni a Sarah Lawrence College-ban, és három évre rá a fiával együtt elhagyta a haszid közösséget. Unortodox című önéletrajza 2012-ben, a memoár Exodus című folytatása pedig két évvel később, 2014-ben jelent meg. Az Unortodoxból a Netflix gyártásában 2020-ban négyrészes sorozat készült.

Szerzőfotó: a szerző engedélyével

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja