Tovább olvasom

Wingate, Lisa

Elrabolt életek

starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2018-04-03
Terjedelem: 460 oldal

 

Méret: 137 x 215 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634332657
3 699 Ft2 959 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A szívbemarkoló regény Amerika történetének leghírhedtebb örökbefogadási botrányát dolgozza fel.
A 20. század elején egy memphisi székhelyű árvaház igazgatónője, Georgia Tann több mint ötezer szegény sorsú gyereket és újszülöttet rabolt el fondorlatos módon a szüleitől, hogy jó pénzért gyermektelen házaspároknak adja őket. A korabeli újságokban szívhez szóló kísérőszöveggel, fényképes hirdetésekben ajánlották a gyerekeket. A gyalázatos üzelmekre a hatóságok felületes ellenőrzése és jó néhány korrupt hivatalnok hathatós közreműködése miatt csak 1950-ben derült fény. Lisa Wingate innen merítette regényének témáját. A történet nagyban támaszkodik olyan egykori áldozatok beszámolóira, akiket kisgyerekként szakítottak el a családjuktól.

Memphis, 1939
A tizenkét éves Rill Foss és négy kisebb testvére szegénységben, de nagy szeretetben él szüleivel a Mississippi egyik lakóhajóján. A szülők távollétében Rill vigyáz a kistestvéreire, ám egyszer csak idegenek jelennek meg, hogy a gyerekeket a tennessee-i árvaházba vigyék. Bár hitegetik őket, hogy rövidesen hazatérhetnek, a kislány hamar rájön, hogy ez hazugság. Más sorsot szánnak nekik…

Dél-Karolina, napjainkban
Avery Stafford gazdag és kiváltságos családban született, s mindent megkapott az élettől. Szövetségi ügyészként dolgozik, a karrierje szépen ível felfelé, ám súlyosan beteg édesapja miatt egy időre haza kell térnie a szülői házba. Egy véletlen találkozás azonban kényes kérdéseket vet fel benne, és Averynek nem marad más választása, mint hogy elinduljon a múltba vezető hosszú, fájdalmas úton, és feltárja családjának eltitkolt történetét.

Lisa Wingate valós eseményeken alapuló, megindító regénye nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times és a USA Today sikerlistájára. A The Huffington Post a 2017-es év egyik legjobb regényének kiáltotta ki, a Goodreads olvasói pedig a 2017-es év legjobb történelmi regényének választották.

Kategória:

„Az év egyik legjobb könyve. Lehetetlen száraz szemmel olvasni ezt a szinte tökéletes regényt. Az ember szívének mélyéig hatol.”

The Huffington Post

Wingate, Lisa

Lisa Wingate újságíró, író, több mint húsz regény szerzője.

Valós eseményeken alapuló, megindító regénye, az Elrabolt életek nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times és a USA Today sikerlistájára. A The Huffington Post a 2017-es év egyik legjobb regényének kiáltotta ki, a Goodreads olvasói pedig a 2017-es év legjobb történelmi regényének választották.

„A Foss gyerekek és az Árkádia történetét a képzelet porából és a Mississippi sáros vizéből gyúrtam. Noha Rill és a testvérei csak a könyv oldalain léteznek, maga a cselekmény azoknak az áldozatoknak a beszámolóin alapszik, akiket az 1920-as évektől egészen az 50-es évekig terjedő időszakban kisgyermekként szakítottak el a családjuktól.
Georgia Tann és a Tennessee-i Gyermekotthonok Egyesülete memphisi ágának igaz története bizarr és végtelenül szomorú dilemmát tár elénk. Semmi kétségem afelől, hogy a szervezet sok olyan gyermeknek szerzett meleg otthont, akiket a szüleik nem akartak vagy nem tudtak felnevelni. De sajnos arra is számos bizonyíték van, hogy gyermekek százait szakították el szerető szüleiktől minden valós indok nélkül, a törvényes eljárást mellőzve, és többségüket kétségbeesett családjuk soha többé nem látta viszont. Az érintettek beszámolói olyan szülőanyákról szólnak, akik évtizedeken át sóvárogtak eltűnt gyermekeik után, és arról is tudunk, hogy sok gyereket olyan családoknál helyeztek el, ahol elhanyagolták, molesztálták, bántalmazták vagy puszta tárgyként kezelték őket.” (Lisa Wingate)

Tovább a szerző oldalára

„Vajon hányan tudják, hogy a szabadság földjén valóságos gyermekbörze működik? Olyan tőzsde ez, ahol nem értékpapírok cserélnek gazdát, hanem eleven, rugdalózó, hús-vér csecsemők.”

1930

A szerkesztő ajánlja