Tovább olvasom

Wingate, Lisa

Elrabolt életek

starsBetöltés...

 

Fordította: Getto Katalin
Megjelenés dátuma: 2018-04-03
Terjedelem: 460 oldal

 

Méret: 137 x 215 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634332657
3 699 Ft2 959 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A szívbemarkoló regény Amerika történetének leghírhedtebb örökbefogadási botrányát dolgozza fel.
A 20. század elején egy memphisi székhelyű árvaház igazgatónője, Georgia Tann több mint ötezer szegény sorsú gyereket és újszülöttet rabolt el fondorlatos módon a szüleitől, hogy jó pénzért gyermektelen házaspároknak adja őket. A korabeli újságokban szívhez szóló kísérőszöveggel, fényképes hirdetésekben ajánlották a gyerekeket. A gyalázatos üzelmekre a hatóságok felületes ellenőrzése és jó néhány korrupt hivatalnok hathatós közreműködése miatt csak 1950-ben derült fény. Lisa Wingate innen merítette regényének témáját. A történet nagyban támaszkodik olyan egykori áldozatok beszámolóira, akiket kisgyerekként szakítottak el a családjuktól.

Memphis, 1939
A tizenkét éves Rill Foss és négy kisebb testvére szegénységben, de nagy szeretetben él szüleivel a Mississippi egyik lakóhajóján. A szülők távollétében Rill vigyáz a kistestvéreire, ám egyszer csak idegenek jelennek meg, hogy a gyerekeket a tennessee-i árvaházba vigyék. Bár hitegetik őket, hogy rövidesen hazatérhetnek, a kislány hamar rájön, hogy ez hazugság. Más sorsot szánnak nekik…

Dél-Karolina, napjainkban
Avery Stafford gazdag és kiváltságos családban született, s mindent megkapott az élettől. Szövetségi ügyészként dolgozik, a karrierje szépen ível felfelé, ám súlyosan beteg édesapja miatt egy időre haza kell térnie a szülői házba. Egy véletlen találkozás azonban kényes kérdéseket vet fel benne, és Averynek nem marad más választása, mint hogy elinduljon a múltba vezető hosszú, fájdalmas úton, és feltárja családjának eltitkolt történetét.

Lisa Wingate valós eseményeken alapuló, megindító regénye nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times és a USA Today sikerlistájára. A The Huffington Post a 2017-es év egyik legjobb regényének kiáltotta ki, a Goodreads olvasói pedig a 2017-es év legjobb történelmi regényének választották.

Kategória:

„Az év egyik legjobb könyve. Lehetetlen száraz szemmel olvasni ezt a szinte tökéletes regényt. Az ember szívének mélyéig hatol.”

The Huffington Post

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Lisa Wingate
Elrabolt életek

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Lisa Wingate
Eltűnt testvéreink könyve

4999 Ft 3999 Ft 20%

Wingate, Lisa

Lisa Wingate újságíró, író, több mint húsz regény szerzője. Magyarul olvasható kötetei: Elveszett barátok könyve, Megtalált életek

Szerzőfotó © Whitley Lind

Tovább a szerző oldalára

„Vajon hányan tudják, hogy a szabadság földjén valóságos gyermekbörze működik? Olyan tőzsde ez, ahol nem értékpapírok cserélnek gazdát, hanem eleven, rugdalózó, hús-vér csecsemők.”

1930

A szerkesztő ajánlja