Tovább olvasom

Barabási Albert-László

Behálózva – A hálózatok új tudománya


starsBetöltés...

 

Fordította: Vicsek Mária
Megjelenés dátuma: 2020-06-02
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 138 x 215 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634338666
3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Koktélparti.

Terrorista sejt.

Baktériumtenyészet.

Nemzetközi csoportosulás.

 

Mindegyik hálózat. A 21. század elejének talán legfontosabb tudományos felfedezése annak meglátása, hogy minden hálózat, rendszer azonos szervezőelv alapján jön létre, és egyszerű, de hatékony szabályok révén működik. Barabási Albert-László azt vizsgálja, hogyan kapcsolódik minden egymáshoz, és ez mit jelent a tudományban, az üzleti és a mindennapi életben. A világunkban létező hálózatok valódi természetének megértése segít a vírusok leküzdésében, a gazdasági válságok kezelésében, a terrorizmus visszaszorításában vagy az emberi társadalom szociális gondjainak megoldásában.

 

A számtalan kiadást megélt Behálózva című kötet először 2002-ben jelent meg, és a két évvel későbbi elnökválasztási kampány kötelező olvasmánya volt az Amerikai Egyesült Államokban. Tizenhárom nyelvre fordították le, és a The New York Timesban éppen úgy méltatták, mint a Nature vagy a Science magazinban.

„A hálózatok nem csodafegyverek, amikkel bármilyen üzleti környezetben legyőzhetetlenné válhatunk. A hálózatok igazán nagy jelentősége abban rejlik, hogy a meglévő szervezeteket hozzásegítik ahhoz, hogy a gyorsan változó piaci feltételekhez alkalmazkodjanak. Maga a hálózat fogalma elengedhetetlenné teszi, hogy túllépjünk az egydimenziós gondolkodásmódon.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
A tudomány tudománya

5999 Ft 4799 Ft 20%


starsBetöltés...
Barabási Albert-László
Villanások – A jövő kiszámítható

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
Barabási Albert-László
A képlet -A siker egyetemes törvényei

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Barabási Albert-László
A képlet – A siker egyetemes törvényei

3999 Ft 3199 Ft 20%


starsBetöltés...
A hálózatok tudománya

8999 Ft 7199 Ft 20%


starsBetöltés...
Barabási Albert László
Behálózva – A hálózatok új tudománya

3499 Ft 2799 Ft 20%

Barabási Albert-László

BARABÁSI ALBERT-LÁSZLÓ 1967-ben született Erdélyben. Egyetemi tanulmányait Bukarestben kezdte, majd a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott fizika szakon. Doktori fokozatát a Bostoni Egyetemen szerezte meg. A komplex hálózatok elméletének kutatásával vívott ki magának nemzetközi elismerést, és ma már az egyik legsikeresebb magyar kutatóként tartják számon. A legrangosabb szakmai lapokban, illetve tudományos folyóiratokban publikál. A Magyar és a Román Tudományos Akadémia és az Academia Europaea külsőtagja, az egyesült államokbeli Northeastern Universityn működő Komplex Hálózati Kutatóközpont vezetője és a Harvard Egyetem előadója.

A Libri Kiadónál megjelent kötetei: A képlet, Behálózva, Villanások, A hálózatok tudománya.

 

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja