Tovább olvasom

Hosseini, Khaled

Egyezer tündöklő nap

starsBetöltés...

 

Fordította: Bobony Dóra
Megjelenés dátuma: 2017-08-23
Terjedelem: 480 oldal

 

Méret: 132 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634332596
3 699 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A 80-as évek tálibok, terror és háború uralta Afganisztánjában két nő, Marjam és Leila próbálja túlélni a vészterhes időket Kabulban. Noha csak pár háznyi távolság van köztük, nem ismerik egymást. Marjam a társadalom számkivetettje, aki törvényen kívüliként született, kamaszkorában pedig még azt a kevés szeretetet is megvonta tőle a sors, amit gyerekként megkapott. Leilára akár boldogság is várhatna, életét azonban végzetesen felforgatja a véres háború. Amikor a házukra hulló bomba végez szüleivel, Leilát a férjével élő Marjam fogadja be. A két nő sorsát összefonja a háború, a szenvedés és a szeretteik elvesztése.
Miközben egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve – otthon és Kabul utcáin egyaránt –, Marjam és Leila között szétszakíthatatlan kötelék szövődik. A kettejüket egymáshoz fűző, elpusztíthatatlan szeretet pedig nemcsak saját sorsukat, hanem a következő generációét is megváltoztatja.
A világhírű Papírsárkányok, valamint az És a hegyek visszhangozzák szerzőjének csodálatos regénye a szenvedésből születő szeretet erejéről, önfeláldozásról és a leg- halványabb reménysugarat is megragadó lelkierőről szól. Szívszorító történet két nő barátságáról az afgán történelem legsötétebb évtizedeiben.

Kategória:

"Marjam sosincs túl messze. Itt van, ezekben az újrafestett falakban, ezekben az elültetett fákban, a takarókban, amelyek a gyerekeket melegen tartják, ezekben a párnákban, könyvekben és ceruzákban. A gyerekek nevetésében is benne van. A versekben, amiket Azize mond és az imádságokban, amiket elmormol, amikor nyugat felé fordul. De Marjam leginkább Leila szívében él, ahol ezernyi nap szétrobbanó fényességével ragyog.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Ima a tengeren

2299 Ft 1839 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
Papírsárkányok

4399 Ft 3519 Ft 20%

starsBetöltés...
Khaled Hosseini
És a hegyek visszhangozzák

4499 Ft 3599 Ft 20%

Hosseini, Khaled

Khaled Hosseini afgán származású, amerikai író, orvos 1965-ben született. Az évtized regényének választott első műve, a Papírsárkányok sikere óta csak az írásnak él. Világsikerű regényeiben a személyes sorsok Afganisztán hányatott történelmével fonódnak össze. Első két regénye, a Papírsárkányok (2003) és az Ezeregy tündöklő nap (2007) 80 országban, összesen 40 millió példányban kelt el.

2018-ban megjelent művével, az Ima a tengerennel Hosseini a menekültválság áldozatainak állít emléket, és a könyv összes bevételével a menekülteket segítő szervezeteket támogatja.

www.khaledhosseini.com
www.khaledhosseinifoundation.org

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja