Tovább olvasom

Pérez-Reverte, Arturo

Cádiz ostroma


starsBetöltés...

 

Fordította: Varju Kata
Megjelenés dátuma: 2019-04-18
Terjedelem: 648 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633107300
4 299 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A körülzárt városban brutális gyilkos szedi áldozatait…

A Krimiírók Szövetségének Nemzetközi Dagger Díja

Spanyolország, 1811. A napóleoni háborúk során a franciák könnyűszerrel foglalták el Spanyolország nagy részét, de a tengerparti kikötőt, Cádizt már harmadik éve hiába ostromolják. Bár a blokád miatt számos korlátozást vezettek be, a városlakók élik az életüket: a tehetősek kereskednek, kávéházba járnak, a szegények nyomorognak, virágzik a csempészet. Olykor-olykor becsapódik egy-egy ágyúlövedék, de nem okoz komolyabb károkat. Egy francia tüzértiszt azonban megszállottan dolgozik azon, hogy növelje a lövedékek röppályáját…

Rogelio Tizón zsandárfelügyelő eközben hasonló elszántsággal vívja magánháborúját, mivel éppen ott, ahol a francia ágyúlövedékek becsapódtak, bestiálisan agyonvert fiatal nők holttestei kerülnek elő. Véletlen egybeesésről lenne szó? Ha törik, ha szakad, Tizón felügyelő végére jár az ügynek.

A Cadiz ostroma egyszerre történelmi kalandregény, izgalmas krimi és felejthetetlen szerelmi történet.

Kategória:

„Műfajokon átívelő irodalmi thriller… Kalózok, sorozatgyilkosság, fülledt, viszonzatlan szerelem: Pérez-Reverte egyszerre lenyűgöző és komoly… Úgy írja le Cádiz városának színes-szagos miliőjét, a város lakóit, hogy a lapok szinte életre kelnek, miközben az érzékekre ható részleteket finoman ellensúlyozzák a szerző mélyreható megfigyelései történelemről, metafizikáról, tudományról és az emberi természetről.”

Kirkus Reviews

A szerző további könyve

20%
Arturo Pérez-Reverte
Jó emberek

starsBetöltés...

3699 Ft 2959 Ft

Pérez-Reverte, Arturo

Arturo Pérez-Reverte (1951) spanyol író, újságíró, a Spanyol Királyi Akadémia tagja, számtalan sikeres történelmi regény szerzője. Haditudósítóként megjárta a Falkland-szigeteki, a szaharai és a délszláv háborút, de hosszú idő óta elsősorban regényeinek írásával foglalkozik. Olyan rangos elismeréseket tudhat magáénak, mint a Spanyol Filmakadémia Goya-díja, a Francia Akadémia Grand Prix-díja, a Dán Kriminológiai Akadémia Palle Rosenkratz-díja, a francia Goncourt Akadémia Mediterrán Díja vagy a Krimiírók Szövetségének Nemzetközi Dagger Díja.

Magyarul megjelent művei: A flamand tábla rejtélye (1996), A vívómester (2003), A Dumas-klub (2005), Dobpergés Sevillában (2006), Alatriste kapitány kalandjai (2007), A Dél Királynője (2011), Jó emberek (2017).

Fotó © Carmelo Rubio

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja