Tovább olvasom

Druckerman, Pamela

Bonjour Madame – Kortalan nők kézikönyve


starsBetöltés...

 

Fordította: Farkas Nóra
Megjelenés dátuma: 2018-09-20
Terjedelem: 360 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634333951
3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Pamela Druckerman a NEM HARAP A SPENÓT című kötettel vált világszerte ismertté, amelyben igen szórakoztató stílusban írta meg, hogy az amerikai és a francia anyák mennyire más elvek mentén nevelik gyerekeiket, és mennyire másként élik meg az anyaságot.
A világsiker után a párizsi nők vidám és gondtalan életét élte, ám amikor a kávézókban hirtelen „mademoiselle” helyett „madame”-nak kezdték szólítani a pincérek, kénytelen volt szembesülni azzal, hogy milliós eladott példányszámok ide vagy oda, mindenki máshoz hasonlóan ő is öregszik, s bizony elmúlt 40.

MIT JELENT MODERN NEGYVENES NŐNEK LENNI?

Pamela Druckerman a tőle már megszokott öniróniával közelít a jelenséghez, s egyrészt önvizsgálatot tart, másrészt a környezetét is alaposan szemügyre veszi. Mivel az Egyesült Államokból költözött Párizsba, van fogalma arról, hogyan állnak ehhez a kérdéshez az amerikai és a francia nők. (Egészen eltérően, ennyit előre elárulhatunk.)

A BONJOUR MADAME így egy rendkívül őszinte és szórakoztató elmélkedés a negyvenes nők mindennapjairól, örömeiről és kihívásairól. A negyvenhez közeledve azért érdemes elolvasnunk, hogy időt takarítsunk meg és felkészülten várjuk a negyedik X-et. Ha pedig éppen mostanában szembesültünk vele, hogy a férfiak a „hamvas” kategóriából az „érett”-be soroltak bennünket, akkor segít tudatosítani, hogy bár ezután egy-két dolog másként lesz, mint eddig, mégis rengeteg mindent nyertünk.

„Ha már mindenképpen be kell töltenünk a 40-et, csakis ezzel a kötettel a kezünkben tegyük.”

Kelly Corrigan

A szerző további könyve

20%
Nem harap a spenót

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Druckerman, Pamela

A The Wall Street Journal egykori újságírója, aki megpróbálta felderíteni és ellesni a francia szülők titkait, hogy kiderítse, miért alszanak és esznek olyan jól és szépen a francia gyerekek, szüleik pedig miért sokkal nyugodtabbak amerikai társaiknál.

Tovább a szerző oldalára

„Részben memoár, részben iróniától átitatott kézikönyv. Szórakoztató elmélkedés az életkorról, amikor már kiforrott személyiséggel bírunk, és gondolatébresztő vizsgálata annak, mit jelent egyáltalán felnőttnek lenni. Szellemes kötet a kor előrehaladtáról és az életközépi válságról.”

Kirkus

A szerkesztő ajánlja